ARCADIS breidt uit in Chili

Arnhem – ARCADIS, (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft 19 november 2007 bekendgemaakt de activiteiten in Chili te hebben uitgebreid door acquisitie van 100% van de aandelen van Idesol Engineering Company (Idesol) in Chili. Idesol heeft 70 werknemers, goed voor € 4 miljoen bedrijfsopbrengsten. Het totale aantal medewerkers in Chili komt hiermee op 300. Deze stap betekent voor ARCADIS Geotécnica, de Chileense dochteronderneming van ARCADIS, een aanzienlijke versterking van de positie in de snelgroeiende mijnsector, niet alleen in Chili, maar ook in andere delen van Zuid-Amerika, waar multinationale mijncorporaties zijn gevestigd. De voormalige eigenaren van Idesol waren leden van het managementteam en zullen bij het bedrijf werkzaam blijven. Verdere financiële details zijn niet vrijgegeven.

Idesol levert gespecialiseerde diensten voor de ontwikkeling van mijnprojecten, variërend van haalbaarheidsstudies, ontwerp en engineering tot bouwmanagement. Daarnaast ondersteunt de onderneming klanten met metallurgische diensten voor verwerkingsinstallaties, de ontwikkeling van nieuwe procestechnologie voor mijnen, de behandeling van industrieel afvalwater, de afbraak van zware metalen en de winning van waardevolle stoffen uit afval.

“Met een economische groei van 5,5% doet de Chileense economie het heel goed”, zegt Hernan Bezamat, CEO van de Chileense dochteronderneming van ARCADIS. “De gunstige economie steunt op de sterke vraag naar grondstoffen, wat enorme investeringen in de mijnbouw tot resultaat heeft. Met deze overname kunnen we de kwaliteit en breedte van ons dienstenpakket aan grote mijnbouwondernemingen verder verbeteren, waardoor we meer kunnen profiteren van de sterke groei in deze sector. Dit versterkt onze positie als vooraanstaand leverancier van advies- en ingenieursdiensten in Chili.”

Edgardo Marinkovic, directeur van Idesol, zegt: “Idesol heeft een uitstekende reputatie en een onderscheidende leidende positie in dienstverlening aan de mijnindustrie. We hebben de ambitie om internationaal te groeien om onze multinationale klanten zo beter van dienst te kunnen zijn. Wij denken onze groeidoelstellingen te kunnen realiseren door onderdeel te worden van het sterke ARCADIS netwerk.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerp, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 12.000 mensen en ruim € 1,5 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.