Draka kondigt overname DeBiase Lift Components aan

DRAKA VERSTERKT HAAR POSITIE IN DE MONDIALE LIFTMARKT DANKZIJ DE VOORGENOMEN OVERNAME VAN DEBIASE LIFT COMPONENTS S.R.L.

Amsterdam – De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. kondigt aan dat het voornemens is 100% van de aandelen DeBiase (DB) Lift Components s.r.l. in Milaan (Italië) te kopen. DB Lift Components’ belangrijkste activiteiten zijn de distributie van kabel, staalkabel, elektrische & mechanische componenten en overige hardware. De onderneming is uitstekend gepositioneerd in Italië, de grootste markt in Europa voor de liftindustrie. Daarnaast exporteert het producten naar landen als Slowakije, Kroatië, Griekenland, Bulgarije, Tsjechië en het Midden Oosten. De onderneming is gevestigd in Milaan, waar het distributiecentrum is gevestigd. DB Lift Components heeft in totaal 10 medewerkers, realiseert een jaarlijkse omzet van circa € 10 miljoen en is winstgevend.

Dankzij de voorgenomen overname van DB Lift Components versterkt Draka haar leidende positie als wereldwijde producent en leverancier van de mondiale liftindustrie. Het past uitstekend in Draka’s strategie om haar positie in snelgroeiende marktsegmenten zoals de liftindustrie uit te breiden waarbij de servicemogelijkheden worden vergroot zodat de klantvereisten optimaal vervuld kunnen worden. Door deze voorgenomen acquisitie zal het wereldwijde distributienetwerk van de Elevator Products divisie, naast de grote Italiaanse liftmarkt, verder worden uitgebreid. Bovendien stelt het de divisie in staat de activiteiten in Europa te stroomlijnen waarbij het Europese hoofdkantoor zal worden verplaatst van Oudenbosch naar Milaan (Italië).

De voorgenomen overname van DB Lift Components versterkt Draka’s positie als leverancier van totale liftoplossingen voor de mondiale liftindustrie, waarbij klanten in elke omvang met een variëteit aan behoeften bediend kunnen worden.

Raad van Bestuur

Amsterdam, 16 oktober 2007

Ondernemingsprofiel

Draka Holding N.V. (‘Draka’) is de houdstermaatschappij van een aantal operationele bedrijven die internationaal actief zijn op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van kabel en kabelsystemen. Draka heeft haar activiteiten onderverdeeld in twee groepen: Draka Cableteq, waarin de laagspannings- en speciaalkabelactiviteiten plaatsvinden en Draka Comteq, waarin de communicatiekabelactiviteiten zijn ondergebracht.

Binnen deze twee groepen zijn de activiteiten opgesplitst in divisies. Draka Cableteq omvat de divisies Elevator Products, Low-Voltage Cable, Marine, Oil & Gas, Mobile Network Cable, Rubber Cable and Transport. Draka Comteq is actief binnen de marktsegmenten telecommunicatiekabel, datacommunicatiekabel en glasvezel.

Draka is met 67 werkmaatschappijen in 29 landen actief in Europa, Amerika, Azië en Australië. De onderneming kent een platte, gedecentraliseerde organisatiestructuur met korte communicatielijnen. De divisies genieten een grote mate van autonomie en zijn omzet- en winstverantwoordelijk. Wereldwijd hebben de ondernemingen van Draka ongeveer 9.145 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor van Draka Holding N.V. is gevestigd in Amsterdam. In 2006 realiseerde Draka een omzet van € 2,5 miljard en een nettoresultaat van € 45,4 miljoen (exclusief incidentele posten).

De gewone aandelen en achtergestelde converteerbare obligaties van Draka Holding N.V. zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam. In 2001 werd de onderneming opgenomen in de Next150 index en sinds 2 maart 2005 in de AScX-index (Amsterdam Small Cap index). Sinds 8 juli 2002 worden op de Euronext Amsterdam Derivative Markets opties op Draka-aandelen verhandeld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Draka Holding N.V.