ARCADIS verwerft RTKL Associates

ARCADIS ACQUIREERT RTKL, WERELDSPELER IN ONTWERP EN PLANNING

Arnhem – ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies en ingenieursonderneming, heeft 100% van de aandelen verworven van RTKL Associates Inc., één van ’s werelds meest prominente ondernemingen op het gebied van ontwerp en planning met het hoofdkantoor in Baltimore, Maryland in de Verenigde Staten. Met circa 1050 medewerkers levert RTKL architectonisch ontwerp, master planning en specialistische ingenieursdiensten, vanuit 6 kantoren in de Verenigde Staten (Baltimore, Washington, Chicago, Dallas, Los Angeles en Miami) en vanuit kantoren in Londen, Madrid, Sjanghai en Tokyo. De bedrijfsopbrengsten bedroegen in 2006 $195 miljoen (€ 144 miljoen) bij een bruto toegevoegde waarde van $142 miljoen (€ 105 miljoen). De genormaliseerde operationele marge voldoet aan de ARCADIS doelstelling voor het gebouwensegment. De transactie zal naar verwachting direct bijdragen aan de winst per aandeel. Verdere financiële details zijn niet vrijgegeven.

RTKL, opgericht in 1946, is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid door geografische uitbreiding en uitbouw van het dienstenpakket, o.a. met specialistische diensten. De onderneming behoort tot de internationale top tien in ontwerp en planning en heeft een diverse portfolio van toonaangevende projecten in commercieel vastgoed, kantoren, gezondheidszorg en publieke gebouwen, verspreid over zo’n 50 landen. RTKL heeft prestigieuze projecten op zijn naam staat zoals LA Live nabij het Staples Center in Los Angeles, de herontwikkeling van het Baltimore Waterfront en het museum voor wetenschap en techniek in Shanghai in China. De master planning diensten van RTKL zorgen voor vroegtijdige betrokkenheid bij stedelijke herstructureringen. De specialismen omvatten ontwerp en ingenieursexpertise voor streng beveiligde gebouwen en voor gezondheidsklinieken alsook deskundigheid op het gebied van constructies en technische installaties.

ARCADIS bestuursvoorzitter Harrie Noy zei: “De overname van RTKL vormt een mijlpaal voor ARCADIS, omdat we hiermee hoogwaardige ontwerp en master planning diensten toevoegen die onderscheidende meerwaarde bieden voor opdrachtgevers. Deze overname stelt ons in staat een leidende positie op te bouwen in het gebouwensegment en meer betrokken te raken bij grote private en publieke vastgoed investeringsprojecten. Samen bieden we een compleet dienstenpakket: stedelijke planning, ontwerp, programma- en kostenmanagement, vastgoedadvisering en specialistische ingenieursdiensten, apart te leveren of als één integraal pakket met verantwoordelijkheid voor het totaal. Dit wordt nog versterkt doordat we vanuit ons internationale netwerk ook infrastructuur en milieudiensten leveren. RTKL’s naamsbekendheid, gebaseerd op kwaliteit en topprojecten, vergroot onze reputatie en zichtbaarheid. We zijn trots dat RTKL nu deel uitmaakt van ARCADIS.”

“Door het samengaan met ARCADIS bereiken wij een aantal strategische doelstellingen,” aldus David C. Hudson, President en CEO van RTKL. “We versterken onze internationale aanwezigheid waardoor we beter in staat zijn opdrachtgevers van wereldklasse en toptalent aan ons te binden. Bovendien kunnen we een volgende stap zetten in de opbouw van een internationale architectuur en ontwerp praktijk.”

Paul Jacob, RTKL’s Chairman voegt hieraan toe: “Grootschalige ontwikkelingsprojecten worden complexer en vergen steeds meer een multidisciplinaire aanpak gebaseerd op duurzaamheid. De combinatie van onze deskundigheid in de gebouwde omgeving met de ARCADIS expertise in milieu, infrastructuur en programma management is hierop een passend antwoord. Onze opdrachtgevers willen complete oplossingen en hiervoor is visie, talent en de laatste technologische kennis nodig. Als onderdeel van ARCADIS bieden we onze klanten toegang tot een zeer sterke bundeling van professionele diensten.”

Over ARCADIS:

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 11.000 mensen en een omzet van circa € 1,2 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Zie ook: www.arcadis-global.nl

Over RTKL:

RTKL is een wereldwijd opererende onderneming actief in architectuur, planning, ingenieurs- en creatieve diensten. Opgericht in 1946, heeft de onderneming zich gespecialiseerd in het verlenen van diensten in de hele cyclus van vastgoedontwikkeling om plekken te creëren die onderscheidend zijn. Met projecten over de hele wereld is RTKL een onderneming die door ideeën wordt gedreven en die innovatieve maatwerk oplossingen levert aan opdrachtgevers in de commerciële, culturele en overheidssectoren. Zie ook: www.rtkl.com

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.