N31 Waldwei opent deuren voor publiek

Garyp – De verdubbeling van de N31 Wâldwei is op zaterdag 2 juni 2007 geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Het is voor de inwoners uit de omgeving een bijzondere kans om het project van dichtbij te bekijken. Zeker nu het hele project eind 2007 gerealiseerd is. De bouwlocatie is te bezichtigen van 10:00 uur tot 16:00 uur. De N31 Wâldwei is één van de 210 locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn opengesteld.

De inwoners zijn zaterdag 2 juni 2007 van harte welkom bij de bouwkeet aan de rotonde Garyp om met het hele gezin een kijkje te nemen achter de schermen. De mensen kunnen zich intekenen voor een bustour over de N31 richting het Aquaduct en de Fonejachtbug via www.waldwei.com . Het is de laatste keer dat men door de aquaductbak kan lopen voordat er water door heen gaat. Het consortium BAM, Ballast Nedam en Dura Vermeer, Rijkswaterstaat en onderaannemers staan met stands en bouwmaterieel zoals shovels, asfaltsets en dumpers. Kinderen kunnen zich vermaken met spelletjes en zich uitleven op een springkussen. Voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman: “De Dag van de Bouw groeit in een snel tempo uit tot een populair evenement voor jong en oud. Het is een prachtige manier om de inwoners te laten zien waar we als bouwsector mee bezig zijn”.

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten leden. De open dag is onderdeel van de campagne ‘De Bouw maakt het’ en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar trokken in totaal 68 bouw- en infraprojecten meer dan 35.000 bezoekers. De bezoekers kregen een gevarieerde indruk van hetgeen de sector op het gebied van vakmanschap, dynamiek, innovatie en kwaliteit te bieden heeft. Het succes van vorig jaar is reden voor Bouwend Nederland om nu voor de tweede keer een landelijke open dag van de bouw te organiseren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: N31 Leeuwarden - Drachten (de Waldwei)