Fugro neemt EarthData in VS over

vormt geografische informatiedienst

Leidschendam, Fugro heeft een overeenkomst afgesloten om 100% van de aandelen over te nemen in de EarthData groep van ondernemingen. De groep omvat onder meer EarthData International Inc., met hoofdvestiging in Frederick, Maryland en Horizons Inc., gevestigd in Rapid City, South Dakota.

EarthData is een vooraanstaande leverancier van innovatieve luchtkartering-, afstandswaarneming- en geografische informatiediensten, die gebruikt worden door Amerikaanse overheden, alsmede door commerciële opdrachtgevers. De onderneming is actief in sectoren als stedenbouwkundige planning, het beheer van landbouw en natuurlijke bronnen (natural resource management) en de bouw. In aanvulling op de activiteiten in de Verenigde Staten, levert EarthData internationale data-acquisitiediensten en het bedrijf heeft een dataverwerkingscentrum in China. EarthData/Horizons beschikt over een vloot van twaalf vliegtuigen en een verscheidenheid aan sensoren, waaronder technologisch hoogwaardige digitale camera’s, lasermeetsystemen en een unieke radartechnologie vanuit de lucht, het zogenoemde GeoSAR. De EarthData groep van ondernemingen heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 40 miljoen en heeft circa 340 medewerkers in de Verenigde Staten en China.

Fugro gaat een wereldwijde geografische informatiedienst (Geospatial Services business) opzetten, door haar bestaande activiteiten ‘Survey op het land’ en elementen van de satellietplaatsbepalingsactiviteiten te combineren. De EarthData groep en MAPS Geosolutions (waarvoor op 8 maart 2007 een principeovereenkomst is getekend) gaan deel uitmaken van deze business line.

De wereldwijde markt voor geografische informatiediensten groeit snel. Geografische informatiediensten (Geospatial information) is een term die wordt gebruikt als omschrijving van datasets en beelden die gekoppeld zijn aan een wereldwijd coördinatennetwerk. Hiermee worden de fysieke kenmerken van en de kunstmatig aangelegde infrastructuur op aarde gemeten en gevisualiseerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Fugro N.V.