Movares neemt Pools ingenieursbureau over

Utrecht – De Movares Group heeft een Pools ingenieursbureau in Katowice overgenomen. Movares Polska, de Poolse dochter van Movares, heeft ruim 96% van de aandelen verworven van BPK Katowice. Movares Polska komt hiermee op 120 specialisten. Daarmee verwerft het bedrijf een leidende positie op de Poolse railmarkt.

BPK Katowice ontstond in 1993 als gevolg van de privatisering van het Spoorweg Ontwerp Bureau BPK. In de vijftig jaar van zijn bestaan, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een ontwerpspecialist op het gehele terrein van railinfrastructuur. Daarnaast levert BPK Katowice ook de engineering voor traminfrastructuur en wegen.

Movares Polska en BPK Katowice hebben in het recente verleden samengewerkt in een aantal projecten. De managers van Movares Polska, Piotr Abramczyk en Bogdan Godziejewski, tonen zich tevreden over de resultaten van deze samenwerking: ‘De aankoop van BPK Katowice leidt tot versterking van onze regionale aanwezigheid en tot verdere optimalisatie van onze activiteiten op de Poolse markt. De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd een succesvolle dochter van de Movares Group in Polen te vestigen en hebben we een uitgebreid netwerk van samenwerkende bedrijven in de Poolse railsector tot stand gebracht.’

De aankoop van BPK Katowice is voor Movares Polska een belangrijke stap in het vergroten van de potentie van het bedrijf. In juli 2005 werd al een geaccrediteerd onderzoeks- en testlaboratorium voor treinbeveiligingssystemen in Katowice overgenomen wat nu de status van een zgn. Notified Body heeft. In december 2005 volgde de overname van BPK Lublin, een ingenieursbureau gespecialiseerd in het ontwerpen van railinfrastructuur. Door deze overnames kan Movares Polska gelijke tred houden met de groeiende investeringen op het gebied van railinfrastructuur in Polen.

Gerrit Disberg, directievoorzitter van Movares International, toont zich tevreden over de nieuwe aankoop: ‘Wij zien Polen als een dynamische markt waarin vooral de railmarkt nog veel mogelijkheden biedt. Movares Polska is nu onze grootste buitenlandse dochteronderneming. Het bedrijf vertoont een gezonde groei en versterkt zijn regionale structuur aanzienlijk. De overname van BPK Katowice maakt het makkelijker voor Movares Polska om te participeren in de grote modernisatieprojecten op het gebied van railinfrastructuur die gefinancierd worden uit de Cohesiefondsen van de EU. Daarnaast kunnen we zo onze regionale klanten die op zoek zijn naar gespecialiseerde ontwerpen voor railinfrastructuur, traminfrastructuur en wegen, beter van dienst zijn.’

Movares, vanaf 1 mei 2006 de nieuwe naam voor Holland Railconsult, is het advies- en ingenieursbureau dat oplossingen genereert voor de capaciteits-, veiligheids- en inpassingsvraagstukken op het gebied van mobiliteit, infrastructuur en vervoerssystemen. Movares is voor haar klanten in de gehele keten actief. Vanaf de eerste studies en vroege planfases naar het ontwerp en de realisatie van projecten, tot en met het beheer en onderhoud. De bundeling van kennis, expertise en innovatief vermogen van Movares wordt kernachtig samengevat in het motto; vormgeven aan bereikbaarheid.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Movares