BAM verwerft contract voor infrastructureel onderhoud

Bunnik – BAM Wegen en BAM Civiel hebben, in combinatie, van Rijkswaterstaat opdracht verworven voor het onderhoud van circa 110 kunstwerken in de provincie Noord-Holland. Tevens wordt een wegvak van rijksweg A9 overlaagd en wordt de weg geschikt gemaakt voor toekomstige verbreding. Met dit zogenoemde Kosmos-contract is een bedrag gemoeid van ruim € 33 miljoen.

Het project omvat het uitvoeren van (achterstallig) onderhoud aan ongeveer 110 infrastructurele kunstwerken, zoals bruggen en viaducten, in de gehele provincie Noord-Holland. Daarnaast zal tijdens de zomervakantieperiode gedurende zes weken het wegdek van rijksweg A9 over een lengte van acht kilometer worden vervangen. Het betreft het weggedeelte tussen knooppunt Holendrecht en het viaduct over de Ringvaart bij Aalsmeer.

BAM is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In december 2007 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond. Naast BAM Wegen en BAM Civiel zijn ook Multiconsult, het advies- en ingenieursbureau voor de infrasector van Koninklijke BAM Groep, en BAM Infratechniek bij het project betrokken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv