Fugro verwerft geotechnische bedrijven VK, Oostenrijk

Leidschendam – Fugro N.V. heeft de overname van Aperio Limited, Verenigd Koninkrijk, afgerond. Aperio heeft 35 medewerkers en een jaaromzet van EUR 3 miljoen. Fugro heeft daarnaast de acquisitie van het Oostenrijkse GECO Umwelttechnik GmbH afgerond. GECO heeft 15 medewerkers en een jaaromzet van circa EUR 1 miljoen. Met deze overnames is een totaalbedrag gemoeid van EUR 4,2 miljoen.

Aperio, gevestigd vlakbij Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, is toonaangevend in geofysische onderzoeken ten behoeve van infrastructuur zoals wegen, spoorwegen en vliegvelden. De online database van Aperio bevat gegevens van een groot deel van het netwerk van wegen in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee maakt de onderneming de constructiegegevens van de hoofdwegen eenvoudig toegankelijk voor haar opdrachtgevers, zoals grote infrastructuurbeheerders en hun technische adviseurs.

GECO is gevestigd in Bruch an der Mur, Oostenrijk. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in geotechnisch onderzoek met innovatieve meettechnieken. GECO is betrokken bij de meeste grote tunnelprojecten in Oostenrijk voor opdrachtgevers als de nationale spoorwegen en bouwondernemingen.

Aperio zal onder de naam Fugro Aperio Limited worden opgenomen in de geotechnische divisie van Fugro. GECO wordt onderdeel van dezelfde divisie en gaat Fugro Austria heten. Fugro’s wereldwijde netwerk biedt goede kansen aan de twee bedrijven om hun diensten ook internationaal uit te breiden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Fugro N.V.