Arcadis neemt kostenmanagementbedrijf over

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op 17 januari 2007 bekend gemaakt dat het de Nederlandse kostenmanagement onderneming BFB Bouw- en bouwkostenadviseurs heeft overgenomen. BFB met het hoofdkantoor in Zwolle, heeft 65 medewerkers en een jaaromzet van circa € 6 miljoen. De onderneming zal worden gecombineerd met de activiteiten op het gebied van kostenmanagement van PRC, een 100% dochteronderneming van ARCADIS. PRC wordt hiermee marktleider op het gebied van hoogwaardig kostenmanagement en -advies in Nederland. Verdere financiële details zijn niet vrijgegeven.

BFB geeft onafhankelijk (kosten-)advies in huisvesting en bouw, bij nieuw- en verbouw, renovatie en restauratie, herbestemming en herinrichting. BFB opereert vanuit kantoren in Zwolle, Nijmegen, Delft en Utrecht.

Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS over deze overname: “Met BFB neemt PRC een leidende positie in op het gebied van kostenmanagement, projectmanagement en vastgoedbeheer en wordt de geografische spreiding versterkt. Bovendien heeft BFB uitgebreide ervaring in het werken voor private opdrachtgevers, wat de positie van PRC in die sector verder versterkt.”

Hans Huiskamp van BFB zegt: “Door deze stap kunnen wij profiteren van de kennis en kunde van PRC en ook van de sterke naam die zij in de markt hebben. Hierdoor versterken en verbreden we onze gezamenlijke positie.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 11.000 mensen en een omzet van ca. € 1,2 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.