Heijmans rondt overname Oevermann af

s-Hertogenbosch – Heijmans NV en het Duitse Oevermann GmbH & Co. KG hebben de overdracht van betreffende activa en passiva definitief afgerond. De ondertekening van de overeenkomst voor de gedeeltelijke overname door Heijmans werd op 30 november 2006 bekend gemaakt. Oevermann is voornamelijk actief op de markt voor wegenbouw. De acquisitie past in de strategie van Heijmans om circa 20% van de activiteiten buiten Nederland te realiseren.

De prijs van de over te nemen bedrijfsdelen bedraagt circa € 14,5 miljoen. Het onroerend goed blijft eigendom van de verkopende partij. De omzetverwachting voor 2006 is circa € 230 miljoen. Hiervan komt circa 70 procent uit de wegenbouwactiviteiten. De overgenomen bedrijfsdelen van Oevermann verwachten over 2006 een genormaliseerd operationeel resultaat te realiseren van circa € 4,5 miljoen. Vanaf 2007 zal Oevermann in de consolidatie worden betrokken. Het effect op de winst per aandeel Heijmans NV zal naar verwachting positief zijn.

De acquisitie heeft betrekking op activa en passiva van Oevermann Verkehrswegebau GmbH, Oevermann Hochbau West GmbH & Co.KG en Oevermann GmbH & Co. KG., alsmede 100 procent van de aandelen van CMG GmbH & Co.KG.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Heijmans breidt Duitse activiteiten uit

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV