Heijmans rondt overname Burgers Ergon af

’s-Hertogenbosch – Heijmans NV en Burgers Ergon hebben definitief overeenstemming bereikt over de acquisitie van het installatiebedrijf door Heijmans. De overnameprijs is € 70 miljoen. De goodwill bedraagt circa € 55 miljoen en er wordt een netto kaspositie van € 15 miljoen overgenomen. Burgers Ergon ontwerpt, realiseert en onderhoudt complete installaties in de marktsegmenten gezondheidszorg, (semi) overheid, commercieel vastgoed, onderwijs en high tech clean industrie.

Burgers Ergon verwacht een omzet voor 2006 van circa € 210 miljoen. De genormaliseerde nettowinst zal naar verwachting circa € 5 miljoen (Dutch Gaap) bedragen. Heijmans verwacht een positief effect op de winst per aandeel in 2007.

De overname van Burgers Ergon is een belangrijke stap in de full service strategie van Heijmans. De vraag naar totaaloplossingen is duidelijk merkbaar in de markt. Het aantal Design en Construct- opdrachten neemt toe, en er is ook een groeiend aantal projecten op de PPS-markt. Het belang van de installatiecomponent daarin neemt toe. De toenemende behoefte aan service en onderhoudsconcepten is daaraan gekoppeld. De integrale aanpak, die nu mogelijk wordt door de samenwerking met de andere divisies van Heijmans, biedt voordelen. Die samenwerking vindt nu al plaats op enkele grote projecten.

De overname sluit aan bij de strategische doelstelling voor 2008, 35% van de omzet in de ontwerpfase en 20% in de service- en onderhoudsfase van het proces te realiseren.

Burgers Ergon
Burgers Ergon is opgericht in 1928 en sindsdien een leidende speler op de Nederlandse markt. Het bedrijf behoort, naar opbrengsten gemeten, tot de top 5 van installatiebedrijven. Burgers Ergon is gespecialiseerd in projecten op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Zowel voor de ontwerpfase als beheerfase heeft het installatiebedrijf gespecialiseerde onderdelen. Ook is de onderneming actief in specialismen als brandbeveiliging, sprinkler-installaties, beveiligingssystemen, telecom en meet- en regeltechniek.

De onderneming opereert uitsluitend op de Nederlandse markt en heeft zo’n 1.400 medewerkers in dienst. Met acht vestigingen – hoofdvestiging in Eindhoven – verspreid over heel Nederland. De omzet is voor ongeveer 65 procent gerelateerd aan nieuwbouwprojecten. De activiteit service en onderhoud vertegenwoordigt zo’n 35 procent van de omzet. Burgers Ergon zal haar activiteiten als zelfstandige divisie en onder eigen naam voortzetten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV