Grontmij rondt meerderheidsbelang BGS af

Grontmij rondt overname af van meerderheidsbelang in Duits ingenieursbureau BGS

  • Meerderheidsbelang (86%) in één van Duitslands grotere ingenieursbureaus (230 personen, zes vestigingen) verstevigt positie van Grontmij in Duitsland op het gebied van bouw, infrastructuur en verkeer
  • Positie van Grontmij als regionale Europese speler verder uitgebouwd
  • Bedrijfsopbrengsten BGS 2005: EUR 20 miljoen
  • BGS draagt bij aan het resultaat van Grontmij per 1 januari 2007

De Bilt – Grontmij heeft de overname van 86% van de aandelen van het Duitse ingenieursbureau BGS afgerond. Op 1 juni 2006 heeft Grontmij medegedeeld dat hierover overeenstemming was bereikt. BGS draagt bij aan het resultaat van Grontmij per 1 januari 2007. Met dit belang verstevigt Grontmij met name haar positie op het gebied van rail en bouwmanagement in Duitsland en zet zij een volgende stap om haar positie van regionale Europese speler uit te bouwen. Met deze acquisitie zal het aantal werknemers van Grontmij in Duitsland tot 600 groeien.

BGS is een onafhankelijk ingenieursbureau dat actief is op het gebied van bouw, infrastructuur en verkeerstechniek. Bij BGS werken circa 230 ingenieurs, constructeurs en informatici. De dienstverlening beslaat het gehele traject van initiatieffase tot en met uitvoeringsbegeleiding en turnkey oplossingen en varieert van transport- en verkeerstechniek, boven- en ondergrondse infrastructuur met ondermeer bruggen, tunnels en leidingconstructies tot bouwconstructies van diverse aard en renovatie van gebouwen.

BGS opereert verspreid over Duitsland vanuit vestigingen in Berlijn, Bonn, Frankfurt am Main, Hannover, Karlsruhe en Neu-Ulm. BGS verzorgde onder meer het ontwerp van de constructie en het bouwmanagement van het Sony Center in Berlijn en was betrokken bij ontwerp, voorbereiding en uitvoeringsbegeleiding van de aanleg van de ICE hogesnelheidslijn Hannover-Berlijn. Nadere informatie over BGS is te vinden op www.bgs-ing.de.

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, industrie en energie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv