Heijmans versterkt marktpositie funderingstechniek

Acquisitie van Herrewijnen Heiwerken en Holding

‘s-Hertogenbosch – Heijmans Infra heeft middels een activa/passiva transactie Herrewijnen Heiwerken Spijkenisse B.V. en J.W. Herrewijnen Holding B.V. overgenomen. Heijmans Infra krijgt steeds vaker te maken met projecten waarbij het ontwerp en inrichting van de bouwkuipen mede bepalend zijn voor de voortgang en de kwaliteit van de werken. Herrewijnen is een specialist in funderingstechnieken en versterkt hiermee de marktpositie van Heijmans.

Herrewijnen Heiwerken is een winstgevende onderneming die een verwachte opbrengst over 2006 zal realiseren van circa € 6 miljoen. Heijmans verwacht in 2007 een positieve bijdrage aan de winst per aandeel.

Herrewijnen Heiwerken was onder meer betrokken bij grote landelijke bouwprojecten zoals de HSL en de Betuwelijn. Het bedrijf voert funderingswerkzaamheden uit voor industriële bedrijven, particulieren en overheidsinstanties zoals gemeenten, Rijkswaterstaat en Railinfra. De onderneming bestaat sinds 1937 en is gevestigd in Spijkenisse. Bij de onderneming werken 21 medewerkers. Tevens worden 100% van de door Herrewijnen Holding B.V. gehouden aandelen in Silent Piling Nederland B.V. overgenomen. Silent Piling beschikt over materieel, kennis en ervaring om stalen damwanden trillingsvrij te kunnen drukken en trekken.

Integrale bouwkuipen
Heijmans is sinds vorig jaar op de markt met de productmarktcombinatie integrale bouwkuipen. Dit is een totaalaanpak voor alle ondergrondse werkzaamheden tot het maaiveldniveau, van sloop tot nieuwbouw. Deze integrale aanpak is geschikt voor complexe binnenstedelijke projecten waarbij funderingstechnische en civiele bouwkennis wordt gebundeld. Herrewijnen Heiwerken wordt ook bij de renovatie en restauratieprojecten in dichtbebouwd gebied ingezet. Vooral als met minimale geluidsoverlast en zonder zware trillingen moet worden gewerkt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV