Aandelen GVU NV worden verkocht aan Connexxion

Utrecht – Vandaag, vrijdag 8 december 2006, heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht het definitieve besluit genomen tot verkoop van 100% van de aandelen GVU NV aan Connexxion per 1 januari 2007. Dit betekent dat daardoor de concessie van GVU door het Bestuur Regio Utrecht verlengd wordt tot 1 januari 2012.

Directie en management van GVU onderstrepen het besluit van het College. Algemeen Directeur Roos van Erp-Bruinsma: “Wij zijn content met Connexxion als overnemende partij. In het verkoopproces hebben wij Connexxion leren kennen als een consistente en betrouwbare partner. Dat geeft ons veel vertrouwen in de toekomst”. Voor GVU en haar medewerkers geeft Connexxion garanties voor werkgelegenheid, arbeidsvoorwaarden en de eigen identiteit van GVU tot 2012. Van Erp-Bruinsma “Met deze garanties zijn wij erg gelukkig. Ik ben content dat wij met de vakbonden consensus hebben over de personele garanties.”

Binnen het Connexxion concern behoudt GVU haar eigen gezicht, huisstijl en logo. Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur Rob van Holten heeft het aankoopproces van GVU geleid: ”GVU is een bijzonder bedrijf, een goed presterende stadsvervoerder. Een bedrijf dat we graag wilden toevoegen aan ons concern. Wij willen in GVU investeren en door de inbreng van concessies de positie van GVU versterken en synergie in de regio realiseren. Met de aankoop van de aandelen van GVU voegen wij een parel aan ons concern toe. Ik ben daar gelukkig mee.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GVU