Nieuwe CFO voor Rijkswaterstaat

Den Haag – Drs. M.C.J. (Richard) van Breukelen wordt met ingang van 1 februari 2007 de nieuwe Chief Financial Officer van Rijkswaterstaat. Hij wordt als bestuurslid verantwoordelijk voor het financieel management, de strategie en de aansturing van de Rijkswaterstaatsorganisatie.

Van Breukelen (53), fiscaal econoom, is afkomstig van de Belastingdienst, waar hij voorzitter is van het managementteam van het Centrum voor ICT. Hij koppelt ruime ervaring met integraal management van een grote uitvoeringsorganisatie aan ervaring met verandermanagement in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Sinds 1978 ontwikkelde Van Breukelen zich binnen het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst van fiscaal specialist tot manager. Hij voerde grote ICT-veranderingen door als het Sofi-nummer en de automatisering van de inkomsten- en vennootschaps­belasting. In de periode 2000 tot 2002 was hij eindverantwoordelijk voor het samenvoegen van vijf ICT-eenheden tot het ICT-centrum waaraan hij de afgelopen jaren leiding gaf.

Van Breukelen volgt bij Rijkswaterstaat Ab Lambarts op, die in april 2006 is overleden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat