Arcadis moderniseert spoor in Polen

Arnhem – ARCADIS heeft vandaag bekendgemaakt dat haar Poolse dochteronderneming, als consortiumleider, opdracht heeft gekregen voor een omvangrijk spoorwegproject. Het betreft de supervisie en het project management voor de modernisering van een 60 km lang traject tussen Skierniewice en Lodz in Centraal Polen. De bouwsom voor het totale project bedraagt € 220 miljoen. Voor ARCADIS heeft de opdracht een waarde van € 3 miljoen.

Het project is onderdeel van de 127 km lange spoorweg tussen Warschau en Lodz, twee grote stedelijke agglomeraties met elk meer dan 3 miljoen inwoners. De modernisering moet het mogelijk maken de maximumsnelheid voor het treinverkeer tussen deze steden te verhogen tot 140-160 km/u. Daarnaast zal sterk de nadruk worden gelegd op verbetering van de veiligheid en vermindering van geluid en trillingen. In juli 2008 moet het project zijn afgerond.

ARCADIS bestuurder Michiel Jaski over deze opdracht: "Vanwege onze sterke positie in de railmarkt en de aantrekkelijke groeikansen in deze markt, hebben we railinfrastructuur benoemd als strategisch speerpunt en Polen als één van de focuslanden. In Polen zal in de komende jaren fors geïnvesteerd worden in het spoor. Deze opdracht toont aan dat onze strategie vruchten afwerpt en biedt verdere kansen voor groei in deze regio."

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Arcadis N.V.