Arcadis koopt Britse adviesonderneming

Arnhem – ARCADIS heeft vandaag bekendgemaakt dat het de Britse adviesonderneming Berkeley Consulting, in Surrey heeft overgenomen via het in Engeland gevestigde projectmanagement bedrijf AYH. Berkeley heeft circa 100 medewerkers in vier kantoren verspreid door het Verenigd Koninkrijk. De onderneming heeft een omzet van €10 miljoen, is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en heeft goede marges. Verwacht wordt dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Berkeley levert diensten op het gebied van bouwtoezicht, conflictbemiddeling en project management. De onderneming bedient een aantal vooraanstaande klanten in de publieke sector, alsmede gereguleerde nutsbedrijven.

ARCADIS bestuurslid Michiel Jaski over de overname: “Berkeley Consulting biedt ons een goede kans om onze projectmanagementactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk verder uit te breiden. Ook van belang is dat we met Berkeley toegang krijgen tot de Britse infrastructuurmarkt en daarmee synergiemogelijkheden creëren met andere ARCADIS onderdelen. De acquisitie past uitstekend in onze strategie om de activiteiten met hogere toegevoegde waarde te vergroten.”

Tony Foster van Berkeley Consulting voegt hieraan toe: “We zijn succesvol geweest in het opbouwen van een positie in de Britse markt, maar we denken dat we sneller kunnen groeien door aansluiting te zoeken bij een groter bedrijf. De toegang tot aanvullende technologie en ervaring zal tot voordelen leiden voor onze klanten. Daarnaast geloven wij dat deze stap nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor onze medewerkers.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Arcadis N.V.