Alcatel: omzet tweede kwartaal 2006 stijgt met 8%

Belangrijkste cijfers:

  • Omzet stijgt met 7,6% ten opzichte van vorig jaar tot 3,384 miljard Euro
  • Operationeel resultaat komt met 263 miljoen Euro uit op 7,8% van de omzet
  • Nettowinst bedraagt 180 miljoen Euro, WPA komt uit op 0,13 Euro
  • Netto kaspositie is 980 miljoen Euro

Parijs – Alcatel’s Raad van Bestuur heeft de cijfers over het tweede kwartaal 2006 gecontroleerd en goedgekeurd. De omzet is gestegen met 7,6% tot 3,384 miljard Euro in vergelijking met 3,145 miljard Euro (een stijging van 7,3% bij een constante euro/dollar valutaverhouding) in dezelfde periode afgelopen jaar. De brutomarge bedroeg 33,6%. Het operationeel resultaat kwam met 263 miljoen Euro uit op 7,8% van de omzet, inclusief een kapitaalwinst van 12 miljoen Euro door het afstoten van vaste activa. De nettowinst voor dit kwartaal bedraagt 180 miljoen Euro, ofwel een winst van 0,13 Euro per aandeel met daarin opgenomen een kapitaalwinst van 0,01 Euro per aandeel. De winst per aandeel in het tweede kwartaal 2005 bedroeg 0,14 Euro met daarin opgenomen een kapitaalwinst van 0,05 Euro per aandeel.

Serge Tchuruk, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO, vat de waarnemingen als volgt samen:

“Terwijl de voorbereidingen voor de fusie met Lucent Technologies en de Thales transactie in volle gang zijn, heeft Alcatel in het tweede kwartaal een goede stijging van omzet gerealiseerd, hoger dan de marktgroei. Onze sterke prestaties in het segment voor vaste netwerken bevestigen Alcatel’s leidende positie in de netwerktransformatie naar een volledig op IP gebaseerde infrastructuur waarmee triple play diensten kunnen worden ondersteund. We zijn in het bijzonder vergenoegd over de viervoudige stijging in omzet, ten opzichte van dezelfde periode in het afgelopen jaar, in IP routing en IP aggregatie alsmede onze sterke positie in de markt van DSL en glasvezel access. Terwijl consolidatie in de industrie aan kracht wint, wordt de mobiele marktomgeving nog competitiever doordat een aantal spelers zichzelf herpositioneren. In deze context, blijven wij doelbewust selectief in het adresseren van contractkansen met volwassen technologieën. Op hetzelfde moment zijn we blijven investeren in essentiële toekomstige draadloze technologieën en applicaties teneinde een leidende positie te verwerven in de volgende generatie netwerken.

We zijn in het bijzonder vergenoegd met het sterke kwartaal in Noord Amerika, waar we een groei van 40% (USD) hebben gerealiseerd, aangedreven door de sterke vraag naar triple play diensten, en met onze activiteiten in China waar een stijging van meer dan 20% (USD) is gerealiseerd, met een significante sterkte in draadloos.

In de tweede helft van dit jaar verwachten we dat de carriermarkt groeit in een midden enkelvoudige cijferreeks voor geheel 2006. Aangezien we verwachten dat de fusie met Lucent Technologies zal worden afgerond in het vierde kwartaal van 2006, geven we geen specifieke jaarlijkse richtlijnen. We werken eveneens aan de Thales transactie die gepland staat voor het jaareinde.

Ons derde kwartaal zal gekenmerkt worden als een transitiekwartaal waarin we verwachten dat de jaar-op-jaar groei in opbrengsten ergens in het midden van de enkelvoudige cijfers zal eindigen (volgens de huidige constructie). Het operationeel resultaat zal naar alle waarschijnlijkheid rond hetzelfde bedrag liggen als in het tweede kwartaal van 2006, waarbij de toegenomen investeringen in R&D in acht genomen dienen te worden alsmede additionele kosten die geassocieerd worden met de strategische bewegingen die momenteel plaatsvinden.

We zijn overtuigd in ons vermogen om samen met Lucent Technologies als één bedrijf het doel van 1,4 miljard Euro in kostensynergieën te behalen die zich zouden moeten vertalen in een significante winstgevendheid in de toekomst. Bovendien zal deze transactie ons de noodzakelijke schaalvoordelen opleveren in alle R&D omgevingen en zal tevens het bedrijf dusdanige positioneren dat we kunnen kapitaliseren op de trend richting geconvergeerde netwerken waarvan wij overtuigd zijn dat die de carrier markt zullen aandrijven.”

Het volledige persbericht kunt u hier nalezen (pdf formaat).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Alcatel