Verkoop WorkSphere aan Strukton afgerond

Maarssen – De verkoop van Stork WorkSphere aan Strukton door Stork is per 30 juni 2006 afgerond. Strukton betaalt een overnameprijs van EUR 80,5 miljoen. De transactie zal worden verwerkt in de cijfers van het tweede kwartaal 2006, die op 26 juli 2006 gepresenteerd zullen worden.

Bij de overname zijn circa 1400 medewerkers betrokken. De betrokken ondernemingsraden hebben positief geadviseerd.

De verkoop past in de op 1 februari 2006 aangekondigde strategie van Stork, namelijk om meer focus aan te brengen in haar activiteiten. WorkSphere opereert in de service- en onderhoudsmarkt voor technische installaties in gebouwen. Strukton biedt WorkSphere goede groeimogelijkheden vanuit haar marktposities in bouw- en vastgoedactiviteiten, concessieprojecten en facility management, die non-core zijn voor Stork.

Strukton streeft naar meer effectiviteit, efficiency en innovatie binnen de bouwketen, te bereiken door verdere integratie. De onderneming heeft al een leidende rol in de consortia die de eerste twee gebouwgebonden PPS-concessieprojecten in Nederland verwierven. Strukton wil binnen de vastgoedmarkt de verantwoordelijkheid nemen voor het managen en (deels) uitvoeren van alle activiteiten die nodig zijn voor het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren, faciliteren en instandhouden van werk- en verblijfsomgevingen. Het uit handen nemen van deze voor klanten non core activiteiten op basis van heldere performance indicatoren en tegen lagere integrale kosten ziet Strukton als relevante strategische uitbreiding voor verdere groei.

WorkSphere is een vooraanstaand speler op de markt voor maincontracting, onderhoud en service van gebouwgebonden installaties en voegt kennis toe die voor een integrale aanpak wezenlijk is. Naar verwachting zal Strukton zich verder versterken met partijen waarvan de expertise nodig is om haar ambitie verder gestalte te geven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Groep nv