Tarieven stads- en streekvervoer omhoog

Den Haag – Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft de tarieven voor het stads- en streekvervoer vastgesteld die per 1 januari 2007 ingaan. Gemiddeld stijgen ze met 1,6 procent. Behalve de reguliere compensatie van de algemene kostenstijging voor de vervoersbedrijven, omvat de tariefsverhoging net als vorig jaar een gedeeltelijke tegemoetkoming in de gestegen brandstofkosten.

De minister van Verkeer en Waterstaat bepaalt elk jaar de tarieven voor vervoerbewijzen in het stads- en streekvervoer als strippenkaarten en abonnementen. Vorig jaar kreeg de vaststelling van de tarieven een extra dimensie door de hoge brandstofprijzen waar de vervoersbedrijven onder lijden. Deze werden toen, net als nu, gedeeltelijk gecompenseerd.

De gemiddelde stijging van de tarieven is laag vergeleken met die van voorgaande jaren. Over de jaren 2003 tot 2006 zijn de tarieven gestegen met respectievelijk 5,5, 4,9, 2,6 en 2,62 procent. De prijs van een 15-strippenkaart gaat in 2007 bijvoorbeeld voor vol-tarief van € 6,70 naar € 6,80 en met korting van € 4,40 naar € 4,50. Alleen de strippenkaarten die reizigers in de bus of tram kopen, blijven in prijs gelijk.

Minister Peijs heeft haar besluit genomen na overleg met vervoerbedrijven, decentrale overheden en consumentenorganisaties.

Lees voor de nieuwe tarieven per 1 januari 2007 br.1479. Tarieven nationale vervoerbewijzen Publicatiedatum: 28-06-2006

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat