Grontmij: meerderheidsbelang BGS

De Bilt – Grontmij heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van het Duitse ingenieursbureau BGS over een overname van 86% van de aandelen per 1 januari 2007. Met dit belang verstevigt Grontmij met name haar positie op het gebied van rail en bouwmanagement in Duitsland en zet zij een volgende stap in haar strategie om door middel van onder meer consolidatie in de thuismarkten (Nederland, België en Duitsland) haar positie van regionale Europese speler uit te bouwen. Met deze acquisitie zal het aantal werknemers van Grontmij in Duitsland tot 600 werknemers groeien.

BGS is een onafhankelijk ingenieursbureau dat actief is op het gebied van bouw, infrastructuur en verkeerstechniek. Bij BGS werken circa 230 ingenieurs, constructeurs en informatici. De dienstverlening beslaat het gehele traject van initiatieffase tot en met uitvoeringsbegeleiding en turnkey-oplossingen en varieert van transport- en verkeerstechniek, boven- en ondergrondse infrastructuur met onder meer bruggen, tunnels en leidingconstructies tot bouwconstructies van diverse aard en renovatie van gebouwen.

BGS opereert verspreid over Duitsland vanuit vestigingen in Berlijn, Bonn, Frankfurt am Main, Hannover, Karlsruhe en Neu-Ulm. BGS verzorgde onder meer het ontwerp van de constructie en het bouwmanagement van het Sony Center in Berlijn en was betrokken bij ontwerp, voorbereiding en uitvoeringsbegeleiding van de aanleg van de ICE hogesnelheidslijn Hannover-Berlijn. Nadere informatie over BGS is te vinden op http://www.bgs-ing.de.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij NV