Strukton Railinfra versterkt positie in Scandinavie

Utrecht – Strukton Railinfra heeft haar positie in Scandinavië versterkt door een belang van 65% te nemen in het Noorse bedrijf Jernebaneservice AS, met een optie op de resterende 35%. Jernebaneservice AS is een van de vier spoorbouw- en onderhoudsbedrijven in Noorwegen. De deelneming past binnen de Strukton Railinfra strategie van expansie in de Scandinavische landen. Strukton Railinfra ziet de komende jaren toenemende kansen op de Noorse markt door verdere privatisering van de onderhoudsactiviteiten van Jernebaneverket, eigendom van de Noorse spoorwegen.

Jernebaneservice AS is gevestigd in Oslo en heeft een jaarlijkse omzet van thans EUR 8 miljoen. Het bedrijf heeft een goede reputatie op de Noorse markt, bovengemiddelde rendementen en circa 40 vakbekwame medewerkers.

Strukton Railinfra streeft in Scandinavië een grote marktpositie als full-service provider op het gebied van rail- en railgebonden systemen na. In 2003 verwierf Strukton Railinfra al een meerderheidsbelang in het Zweedse bedrijf Svensk Banproduktion, inmiddels qua omvang de tweede marktpartij in Zweden. De komende maanden zal de samenwerking met Zweden worden geïntensiveerd en de capaciteit in Noorwegen worden vergroot.

Strukton Railinfra is één van de toonaangevende grote railinfraspecialisten in Nederland en Europa. Strukton Railinfra opereert vanuit vestingen in drie regio’s in Nederland en is daarbuiten actief in landen als België, Italië, Zweden, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland.

Strukton Railinfra maakt onderdeel uit van Strukton Groep, gevestigd te Utrecht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv