Ballast Nedam: jaarresultaat 2005, nieuwe opdrachten

Nieuwegein
– Raming jaarresultaat 2005 conform de eerder uitgesproken en naar boven bijgestelde verwachting. Voorlopig nettoresultaat ca. € 20 mln (2004: € 13 mln)
– Publicatie definitieve jaarcijfers 2005: 10 maart 2006
– Nieuwe grote opdrachten verworven

Jaarresultaat 2005
Ballast Nedam heeft in september 2005 zijn verwachting ten aanzien van de resultaten over 2005 aanzienlijk bovenwaarts bijgesteld: nettoresultaat tussen € 18 mln en € 20 mln. Het nettoresultaat zal volgens de huidige verwachting ca. € 20 mln bedragen (2004: € 13 mln; +54%). Ballast Nedam publiceert op 10 maart 2006 de definitieve jaarcijfers over 2005.

Recentelijk is een aantal grote opdrachten verworven:

Woningbouw
– Woningbouwproject Spijkenisse; ca. € 300 mln (Ballast Nedam-deel € 100 mln). Het betreft de ontwikkeling en bouw van ca. 2100 woningen
– Woningbouwprojecten Sassenheim, Tynaarlo en Utrecht; elk ca. € 20 mln ontwikkelingsvolume
– Woningbouwproject Gorinchem; eerste fase van een groter project van 180 woningen met een ontwikkelingsvolume van € 44 mln
– Twee scholen en woningbouw (Nieuwerkerk a/d IJssel); ca. 18 mln ontwikkelingsvolume

Utiliteitsbouw
– New Babylon in Den Haag; ca. € 120 mln (Ballast Nedam-deel € 60 mln). Twee kantoor- en woontorens resp. 140 meter en 120 meter hoog. Tevens de realisatie van een ondergrondse parkeergarage voor 980 auto’s (€ 34 mln, 100% Ballast Nedam)
– Mondriaan College Den Haag; € 23 mln

Infrastructuur
РProject Hanzelijn Tunnel Drontermeer. Voorovereenkomst, gegund aan de combinatie Ballast Nedam/GTI Infra, voor de realisatie van een 4 km dubbelsporige spoorlijn in het trac̩ Lelystad-Zwolle, waarvan 1,3 km tunnel en 2,7 km aarden baan.
– Havenfaciliteiten:
– 900 meter kade in Vlaardingen ten behoeve van roll-on/roll-off activiteiten van de Norfolk Line; € 32 mln
– Steiger voor Vopak in Rotterdam; € 16 mln. Met 650 meter de langste steiger in de Rotterdamse haven
– Waterleiding- en waterzuiveringsproject in Ghana; € 37 mln (met Nederlandse overheidsfinanciering)

Stadions
– ADO-stadion Den Haag; € 33 mln. De Raad van State heeft de beroepen tegen de milieuvergunning (o.a. fijnstofproblematiek) ongegrond verklaard, waardoor de bouw kan worden voortgezet. Deze uitspraak is ook positief voor andere bouwprojecten, die potentieel door de fijnstofproblematiek zouden kunnen worden geraakt. Aansluitend op de bouw van het stadion zal gebiedsontwikkeling worden gerealiseerd met een volume van € 48 mln.
– FC Dordrecht-stadion. Ballast Nedam heeft met FC Dordrecht en Van der Valk hotels een contract getekend voor een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuw stadion, gekoppeld aan een negen verdiepingen hoog hotel en 250 woningen.

Verplaatsbare parkeergarage
– Ballast Nedam verhuurt aan de Gemeente Zaanstad een tijdelijke parkeergarage. Dit is een nieuw systeem van een volwaardige, maar verplaatsbare parkeergarage met 360 plaatsen. De garage heeft drie lagen, trappenhuizen en een lift. Na gebruik is de garage, inclusief de palenfundatie, volledig demonteerbaar en kan dan elders worden geplaatst en verhuurd. Op dit ogenblik worden ook in andere gemeenten besprekingen gevoerd voor toepassing van dit nieuwe product. Meer informatie

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ballast Nedam NV