Nieuwe betaalmogelijkheid via site NS Internationaal

Utrecht – Sinds december 2005 kunnen klanten bij boeking van hun internationale treinreis via www.nsinternationaal.nl gebruik maken van een nieuwe betaalmogelijkheid: iDEAL. Klanten kunnen hiermee bij een online boeking betalen in de eigen vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van de eigen bank.

Met iDEAL kunnen online aankopen vertrouwd, veilig en gemakkelijk afgerekend worden. Internetgebruikers kunnen direct gebruik maken van iDEAL, zonder aparte aanmelding. Toegang tot internetbankieren van een van de deelnemende banken (ABN AMRO, ING Bank, Postbank en Rabobank) is voldoende om gebruik te kunnen maken van iDEAL.

NS Internationaal, de organisatie binnen NS die verantwoordelijk is voor de exploitatie van de internationale treinen zoals Thalys en ICE International, biedt hiermee een extra mogelijkheid naast betaling met creditcard (Master en Visa) bij online boekingen. Deze nieuwe betaalvorm is geïntroduceerd bij een proef om ticketless te reizen met de Beneluxtrein van Amsterdam naar Brussel. Sinds de start in december maakte bij deze proef ruim 60% van de boekers gebruik van de nieuwe betaalmogelijkheid iDEAL.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen