DHV neemt bureau Traffic Test over van CBR

Amersfoort – Het internationale advies- en ingenieursbureau DHV heeft per 1 december 2005 onderzoeksbureau Traffic Test uit Veenendaal overgenomen van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Het CBR heeft met de verkoop het besluit van verkeersminister Peijs uitgevoerd dat alle private activiteiten beëindigd moeten worden. De minister vindt het risico van vermenging van commerciële en overheidsactiviteiten ongewenst. De organisatie is nu weer uitsluitend belast met publieke taken en wordt uitgebouwd tot hét exameninstituut voor mobiliteit in Nederland.

Versterking
De overname betekent voor DHV een versterking van de positie op de mobiliteitsmarkt. Traffic Test is actief op het raakvlak van mens, beleid en verkeer en vervoer. Kennis over de menselijke factor bij mobiliteitsoplossingen staat centraal. Daarmee wordt de totale keten van visie en beleidsontwikkeling tot en met de beïnvloeding en reacties van weggebruikers, reizigers en andere doelgroepen in het verkeer gediend.

Het oplossen van complexe mobiliteitsvraagstukken vergt inzicht in de werking van het mobiliteitssysteem in al zijn facetten, inclusief het begrijpen en voorspellen van de reactie van de gebruiker. Door de consultancy van DHV uit te breiden met de expertise van Traffic Test, wordt opdrachtgevers in de nationale en internationale mobiliteitsmarkt een breder dienstenpakket geboden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV