ProRail symposium Kwaliteit Verzekerd

Utrecht – Er verandert veel in de bouw. Nieuwe contracten, nieuwe aanbestedingsvormen en nieuwe vormen van bouwmanagement zorgen voor betere incentives in de bouw. Ook ProRail is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit in de bouw verder te verbeteren.

Zo experimenteert ProRail met een andere vorm van technisch toezicht. De aannemer neemt de verantwoordelijkheid voor de technische kwaliteit van het gebouwde op zich en biedt garantie: een verzekerde garantie. Dit biedt alle partijen die bij de bouw betrokken zijn nieuwe incentives om kwaliteit te leveren. Bouwen zonder kwaliteit kan niet meer.
ProRail heeft in samenwerking met Allianz Global Risks Nederland en Seco uit België het bouwen onder verzekerde garantie ontwikkeld. Inmiddels zijn meerdere marktpartijen bij deze ontwikkeling betrokken. Ook ontstaan er nieuwe spelers op de bouwvloer zoals de “technische inspecteurs”.

Hoe verzekerde garantie precies werkt, wat onze ervaringen tot nu toe zijn en wat de markt er van vindt, willen wij op een symposium aan de orde stellen. De bijeenkomst vindt woensdag 14 december 2005 plaats in het BIMhuis in Amsterdam. Het programma begint om 13.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten met een borrel.
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Martijn Kraijer, afdeling ProRail/AKI. Email: martijn.kraijer@prorail.nl, telefoon: 030 – 235 9016.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail