BAM en MSREF willen AM overnemen

Bunnik – BAM is voornemens middels haar biedingvehikel Terra Amstel B.V. een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande gewone aandelen AM tegen een biedprijs van EUR 10,15 per aandeel en op alle uitstaande warrantrechten tegen EUR 2,30 per warrantrecht; MSREF zal AM Development B.V. (“AM Development”), de divisie voor commercieel vastgoed, verwerven op het moment van gestanddoening van het voorgenomen openbaar bod via een speciaal daarvoor op te richten overname vehikel.

Het voorgenomen bod geeft uitvoering aan de strategische oriëntatie die AM in maart 2005 heeft aangekondigd. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van AM ondersteunen het bod en de verkoop van AM Development als onderdeel van het bod
unaniem, mede vanuit de optiek dat de overname de basis versterkt voor het waarmaken van de groeistrategie van de afzonderlijke kernactiviteiten van AM. Wanneer het bod door BAM wordt uitgebracht, zullen de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van AM het bod aanbevelen voor acceptatie door aandeelhouders.

De voorgenomen overname van de divisie voor woning- en grondontwikkeling van AM past in de doelstellingen die BAM heeft geformuleerd op het gebied van strategie en groei. Het voorgenomen bod ligt met een prijs van EUR 10,15 circa 31,6% hoger dan de slotkoers van het aandeel AM op 16 maart 2005, de dag voorafgaand aan de publicatie van het persbericht waarin melding werd gemaakt van de strategische oriëntatie. Dit
vertegenwoordigt een premie van 39,4% indien de koers wordt aangepast voor het reeds
uitgekeerde dividend van EUR 0,43 in mei 2005.

Een groep grootaandeelhouders die in totaal circa 44% van het “fully diluted” gewone
aandelenkapitaal houdt, heeft zich onherroepelijk gecommitteerd aan het bod.
BAM, Bieder en AM achten de verwachting gerechtvaardigd dat overeenstemming kan
worden bereikt over het uitbrengen van een openbaar bod op alle uitstaande aandelen en
warrants AM door BAM. Daarbij is het voornemen dat BAM, via de Bieder, voor elk
aandeel AM een prijs in contanten biedt van EUR 10,15 en voor elk warrantrecht een prijs in contanten van EUR 2,30.

BAM, MSREF en AM hebben reeds overeenstemming bereikt inzake de verkoop van alle uitstaande aandelen van AM Development aan MSREF voor een bedrag van EUR 479 miljoen onmiddellijk na gestanddoening van het voorgenomen bod door BAM. MSREF zal ook de uitstaande schulden van AM Development overnemen. De verkoop van AM Development is op voorwaarde van de gestanddoening van het openbaar bod door BAM; omgekeerd is zekerheid over de verkoop van AM Development aan MSREF voor het bovengenoemde bedrag een voorwaarde voor gestanddoening van het bod door BAM. Voltooiing van het openbaar bod op AM en de daaraan voorafgaande verkoop van AM Development aan MSREF leidt ertoe dat BAM eigenaar wordt van AM Wonen en AM Grondbedrijf (die gezamenlijk de divisie voor woning- en grondontwikkeling vormen), alsmede de holding AM zelf. BAM zal deze activiteiten de komende jaren als zelfstandige entiteit voortzetten. In deze entiteit zal ING Corporate Investments Participaties B.V. participeren door het nemen van een belang van circa 50%.

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van AM ondersteunen het voorgenomen bod en de verkoop van AM Development als onderdeel van het bod unaniem. De transactie is onder meer aantrekkelijk vanuit de optiek dat deze de financiële basis versterkt voor het waarmaken van de groeistrategie van de afzonderlijke kernactiviteiten van AM rekening houdend met het belang van de vennootschap en alle bij de onderneming betrokkenen.

Het complete bericht vindt u op http://www.bam.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv