Arcadis neemt Amerikaans milieubedrijf over

Arcadis – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft op 30 september 2005 bekend gemaakt dat het Blasland, Bouck & Lee, Inc. (BBL) heeft overgenomen, een Amerikaanse onderneming met het hoofdkantoor in Syracuse in de staat New York. BBL is volledig gespecialiseerd op het gebied van milieu- en bodemsaneringdiensten. De onderneming heeft meer dan 900 medewerkers, verspreid over 42 kantoren in de Verenigde Staten. De verwachte bedrijfsopbrengsten in 2005 bedragen circa $170 miljoen (€ 142 miljoen) bij een bruto toegevoegde waarde van $110 miljoen (€ 92 miljoen). De genormaliseerde operationele marge is hoger dan die van ARCADIS. De transactie zal naar verwachting direct positief bijdragen aan de winst per aandeel. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

BBL levert diensten om het milieu te beschermen, schoon te maken of te herstellen, waaronder onderzoekswerk, veldwerk en adviezen met betrekking tot bodem en grondwater, veiligheid en gezondheid, economische aspecten alsmede management en diensten voor de uitvoering van projecten. De onderneming heeft een indrukwekkend klantenbestand, met daarin een aanzienlijk aantal multinationals uit de Fortune 100, evenals een select aantal opdrachtgevers uit de publieke sector. Doordat circa 80% van de bedrijfsopbrengsten afkomstig is van de industrie, wordt de goede positie van ARCADIS bij deze klanten verder versterkt en uitgebreid.

Bestuursvoorzitter Harrie Noy van ARCADIS over de overname: “BBL biedt ons een uitgelezen kans onze positie te versterken en verdere groei te realiseren, volledig in lijn met onze strategische ambities. Samen behoren we tot de top 5 van dienstverleners in de milieumarkt en hebben we een duidelijke marktleiderspositie bij milieudienstverlening aan bedrijven. Daarnaast heeft BBL een zeer succesvol, klantgericht business model ontwikkeld dat de basis gaat vormen voor onze dienstverlening aan bedrijven, zowel in de Verenigde Staten als wereldwijd.”

Robert Goldman, CEO van BBL vult aan: “We zijn zeer succesvol geweest met het uitbouwen van onze milieudienstverlening voor bedrijven in de Verenigde Staten, maar onze klanten vragen ons in toenemende mate die diensten ook internationaal te leveren. ARCADIS biedt talloze nieuwe groeimogelijkheden voor BBL, onder andere door het internationale platform dat ons in staat stelt onze klanten internationaal van dienst te zijn. Dit opent nieuwe perspectieven voor onze medewerkers.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 9.000 mensen en een omzet van € 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.