N59 Rosmalen – Geffen nu autosnelweg A59

Rosmalen – Vanaf maandag 27 september 2005 is de autosnelweg A59 tussen Rosmalen en Geffen volledig beschikbaar voor het verkeer. In het weekend daarvoor zijn de laatste asfalteer- en belijningswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de weg nu in beide richtingen als autosnelweg kan worden gebruikt.

De voormalige rijksweg N59 is in ruim 2 jaar omgebouwd tot autosnelweg A59. De gelijkvloerse kruispunten met verkeerslichten die op de oude weg voor lange files zorgden zijn verdwenen en vervangen door 4 ongelijkvloerse aansluitingen en 2 ongelijkvloerse kruisingen, waarvan een voor fietsverkeer. De autosnelweg heeft 2 x 2 rijstroken plus vluchtstroken en is voorzien van Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB).

Bouwcombinatie Poort van Den Bosch voert de komende maanden nog afrondende werkzaamheden uit. In december wordt de officiele voltooiing van deze eerste Nederlandse PPS-autosnelweg verricht door Minister Karla Peijs van Verkeer & Waterstaat.

Ombouw A59 door bouwcombinatie Poort van Den Bosch
Vanaf augustus 2003 tot en met december 2005 realiseert de bouwcombinatie Poort van Den Bosch in opdracht van Provincie Noord-Brabant de ombouw van rijksweg N59 Rosmalen � Geffen tot autosnelweg A59. Het is het eerste wegenbouwproject in Nederland waarbij een autosnelweg in publiek-private samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid wordt gerealiseerd. Naast ontwerp, bouw en voorfinanciering verzorgt het consortium Poort van Den Bosch na realisatie ook 15 jaar het onderhoud aan de A59 Rosmalen � Geffen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: A59 Rosmalen - Geffen