Draka koopt belang in Oakwell Engineering Ltd

Amsterdam – De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. kondigt aan dat een overeenkomst getekend is inzake de aankoop van een 29,9% belang in Oakwell Engineering Ltd te Singapore voor circa € 4 miljoen.

De onderneming is genoteerd aan de beurs in Singapore (SGX-ST Dealing and Automated Quotation System). Oakwell is een leidende distributeur op het gebied van engineering producten aan de olie & gas industrie en scheepsbouw in Azië en China waarbij een jaarlijkse omzet van circa € 39 miljoen gegenereerd wordt.

Deze aankoop, die plaatsvindt met volledige instemming van Oakwell’s management, past in Draka’s strategie om de activiteiten van de divisie Olie & Gas te versterken, met name in de snelgroeiende markten in Azië en China.

Ondernemingsprofiel
Holding N.V. (“Draka”) is de houdstermaatschappij van een aantal operationele bedrijven die internationaal actief zijn op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van kabel en kabelsystemen. Draka heeft haar activiteiten onderverdeeld in twee groepen, te weten Draka Comteq waarin de communicatiekabelactiviteiten zijn ondergebracht en Draka Cableteq waarin de laagspannings- en speciaalkabelactiviteiten plaatsvinden. Binnen deze twee groepen zijn de activiteiten opgesplitst in divisies. Draka Comteq bestaat uit: Telecommunicatiekabel, Datacommunicatiekabel en Glasvezel. Draka Cableteq omvat de divisies: Laagspanningskabel, Liftkabel, Mobiele-netwerkkabel, Olie & Gas, Rubberkabel en Transport.
Draka is met 65 vestigingen in 25 landen actief in Europa, Amerika en Azië. De onderneming kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur. De communicatielijnen zijn kort, de divisies hebben een grote mate van autonomie en zijn omzet- en winstverantwoordelijk. Wereldwijd zijn bij Draka ondernemingen ongeveer 9.250 mensen werkzaam. Draka Holding N.V., het hoofdkantoor, is gevestigd in Amsterdam. In 2004 realiseerde Draka een omzet van € 1,7 miljard en een nettoresultaat van € 3,7 miljoen, exclusief incidentele posten.
Gewone aandelen en achtergestelde converteerbare obligaties van Draka Holding N.V. zijn genoteerd aan Euronext in Amsterdam. In 2001 werd de onderneming opgenomen in de Next150 index en sinds 2 maart 2005 in de nieuwe AscX-index (Amsterdam Small Cap-index). Sinds 8 juli 2002 worden opties op Draka-aandelen verhandeld op de Euronext Amsterdam Derivative Markets.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Draka Holding N.V.