GVU: goede cijfers in een mooi jaarverslag

Utrecht -Op 28 april 005 is het jaarverslag van GVU verschenen. Het eerste verslag als zelfstandige N.V.. Ook bijzonder is dat het ook het jaarverslag is van een bedrijf dat 100 jaar bestaat. GVU is tevreden over het bedrijfsresultaat in dit eerste jaar als NV. GVU verwacht, als gevolg van verdere marktwerking en de concessie, dat de komende jaren meer druk zal komen op de resultaten. Verdergaande stappen op het gebied van efficiency worden daarom verwacht.

Het niet financiële deel van het jaarverslag van GVU wordt al enkele jaren geschreven rond een thema dat het vervoerbedrijf raakt. Dit jaar staat het 100 jarig bestaan centraal. In het jaarverslag worden gebouwen/woningen besproken die in de afgelopen 100 jaar zijn gebouwd en waar GVU in de directe omgeving met een buslijn komt. Hiermee wordt onderstreept dat het bedrijf is meegegroeid met de stad. Iedere uitbreiding van de stad is gevolgd met verlegging of uitbreiding van buslijnen. De gebouwen zijn gekozen uit het overzicht 100 jaar architectuur in Utrecht.

Mooie foto’s illustreren de teksten, waarin bepaalde facetten van het gebouw worden besproken. Ook de buschauffeur die de tekstschrijfster naar de gebouwen bracht, komt aan het woord. Zowel uit de tekst als uit de foto’s blijkt dat GVU ‘hart voor de stad’ heeft.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GVU