Heijmans sluit principe overeenkomst verkoop Opstalan

‘s-Hertogenbosch – Heijmans N.V. (bouw, infrastructuur en vastgoedontwikkeling) verwacht overeenstemming te bereiken over de verkoop van Opstalan Holding B.V. in Oisterwijk (Nederland). Opstalan draagt in 2004 ongeveer € 39 miljoen bij aan de bedrijfsopbrengsten en circa € 2 miljoen aan het resultaat voor interest en belasting (EBIT) van Heijmans N.V. Opstalan heeft 183 werknemers. De overname wordt in contanten voldaan.

Opstalan is actief op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van isolerende daksystemen. De onderneming maakt sinds 2001 deel uit van Heijmans toen het als onderdeel van Koninklijke IBC B.V. werd overgenomen. Bij publicatie van jaarcijfers over 2003 gaf Heijmans reeds te kennen de strategische relevantie van productie activiteiten te heroverwegen. Heijmans beschouwt de activiteiten van Opstalan niet als strategisch voor haar bedrijfsvoering. Met de voorgenomen verkoop geeft Heijmans invulling aan haar strategische focus op full service bouw-en ontwikkelingsactiviteiten.

Opstalan zal (met haar deelnemingen Cevotrans en IBC Timmerfabriek) deel gaan uitmaken van de divisie Bouwsystemen van de Unilin Groep m.n. Unilin Systems N.V. Unilin Systems is Europees marktleider op het gebied van geprefabriceerde dakelementen met een omzet van € 65 miljoen in 2004. Unilin Systems N.V. heeft reeds productiebedrijven in Frankrijk, België en Nederland. Na Unilin Multipré BV in Nieuwerkerk a/d Ijssel, producent van prefabkappen heeft Unilin Systems N.V. nu met Opstalan BV in Oisterwijk een belangrijke productiefaciliteit in Nederland en versterkt het als dusdanig verder zijn marktpositie. Met de overname verwacht Unilin Systems veel synergie te realiseren en zal het in de toekomst de nodige investeringen doen bij Opstalan om de groei verder te bestendigen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Heijmans NV