DHV neemt Temid over

Amersfoort – Advies- en ingenieursbureau DHV heeft Temid Consultants & Engineers uit Heerhugowaard overgenomen. Op 6 december 2004 vond de aandelenoverdracht plaats. Bij Temid werken 135 medewerkers die in 2003 een omzet van ruim 11,5 miljoen euro realiseerden.

De overname betekent voor DHV een belangrijke versterking van de strategische positie op de railmarkt. Temid beschikt over aanvullende expertise op het gebied van treinbeveiliging en tractie- & energie- systemen. Op beide vakgebieden beschikt het bureau over erkenningen van ProRail. Gebundeld met de reeds aanwezige consultancy-activiteiten en erkenningen voor baanbouw, spoorwerk en kunstwerken is DHV nu in staat de railmarkt een volledig pakket aan diensten aan te bieden. DHV zal zich op de railmarkt presenteren als DHV Temid Rail.

De overname betekent tevens een versterking van de activiteiten van DHV op het gebied van industrie en utiliteitsbouw in West-Nederland. DHV en Temid realiseren samen integrale projecten zoals werkplaatsen, distributiecentra, bedrijfsgebouwen, kantoren en productiefaciliteiten voor de industrie. Met adviezen op het gebied van gebouwinstallaties, project- en onderhoudsmanagement, zijn de gebundelde bedrijven actief voor de overheid, zakelijke dienstverlening, het onderwijs en de zorgsector.

Railprojecten
Bij de voorbereiding voor de aanleg van de Spoortunnel Delft is DHV reeds nauw betrokken. Daarnaast zijn DHV en Temid betrokken bij het ontwerp van een nieuwe stationslocatie in Haarlem-West. In Nijmegen dragen de gezamenlijke bedrijven zorg voor het verleggen van het spoor voor de aanleg van een busbaan, die eveneens door de combinatie ontworpen wordt. Tevens waren beide bedrijven betrokken bij het ontwerp en de realisatie van de spoorkruising Susteren in Limburg.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DHV Holding BV