Withthegrid

Investering van 1 miljoen euro voor efficiëntere energie-infrastructuur

Het Utrechtse bedrijf Withthegrid heeft voor 1 miljoen euro aan investeringen opgehaald om energie-infrastructuur efficiënter en betrouwbaarder te maken. Het geld komt van de Boundary Holding, ROM Utrecht en een selecte groep investeerders uit de sector.

Withthegrid heeft een cloudplatform ontwikkeld voor het monitoren en helpen verbeteren van energie-infrastructuur. Dat moet die infrastructuur sterker en daarmee duurzamer maken. Met het geld dat nu in het bedrijf wordt gestoken, kan Withthegrid zijn eigen software verder ontwikkelen en vermarkten. De regionale investeringsmaatschappij ROM Utrecht, de Boundary Holding en de andere investeerders zullen naast geld ook kennis en ervaring ter beschikking stellen aan het bedrijf. Dit opent voor Withthegrid deuren naar een internationale afzetmarkt in Europa en het zuidoosten van Azië.

Steeds grotere uitdagingen

Boundary Holding ziet in dit bedrijf een mooi voorbeeld van “hoe technologie operationele processen kan verbeteren en tot nieuwe inzichten kan leiden”, zegt Rajat Khare namens deze organisatie. “We zijn dan ook zeer enthousiast om Withthegrid te steunen in de ambitie om energie-infrabedrijven te helpen om hun rol in de energietransitie te spelen.” Uitdagingen die ze daarbij het hoofd moeten bieden zijn onder meer een tekort aan personeel, verouderende infrastructuur en doelen voor de reductie van schadelijke uitstoot. Die uitdagingen worden steeds groter en Withthegrid denkt de markt daarbij van dienst te kunnen zijn, omdat bedrijven daardoor efficiënter zouden kunnen werken.

Extreem trots

Paul Mignot zegt daar namens het bedrijf het volgende over. “Een efficiënt aangestuurd netwerk is essentieel voor voor de energietransitie. Wij zien enorm veel potentie in het stroomlijnen van operationele processen en het verschaffen van inzichten om de energiegrid te verbeteren. Dat potentieel wordt onderstreept door onze projecten in Nederland en Europa .” Mignot zegt verder “extreem trots” te zijn op de investering en hulp door ROM Utrecht, Boundary Holding en de andere geldschieters.

Lees ook: Netbeheerders maken samen scenario’s voor investeringen

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.

Investering van 1 miljoen euro voor efficiëntere energie-infrastructuur | Infrasite
Withthegrid

Investering van 1 miljoen euro voor efficiëntere energie-infrastructuur

Het Utrechtse bedrijf Withthegrid heeft voor 1 miljoen euro aan investeringen opgehaald om energie-infrastructuur efficiënter en betrouwbaarder te maken. Het geld komt van de Boundary Holding, ROM Utrecht en een selecte groep investeerders uit de sector.

Withthegrid heeft een cloudplatform ontwikkeld voor het monitoren en helpen verbeteren van energie-infrastructuur. Dat moet die infrastructuur sterker en daarmee duurzamer maken. Met het geld dat nu in het bedrijf wordt gestoken, kan Withthegrid zijn eigen software verder ontwikkelen en vermarkten. De regionale investeringsmaatschappij ROM Utrecht, de Boundary Holding en de andere investeerders zullen naast geld ook kennis en ervaring ter beschikking stellen aan het bedrijf. Dit opent voor Withthegrid deuren naar een internationale afzetmarkt in Europa en het zuidoosten van Azië.

Steeds grotere uitdagingen

Boundary Holding ziet in dit bedrijf een mooi voorbeeld van “hoe technologie operationele processen kan verbeteren en tot nieuwe inzichten kan leiden”, zegt Rajat Khare namens deze organisatie. “We zijn dan ook zeer enthousiast om Withthegrid te steunen in de ambitie om energie-infrabedrijven te helpen om hun rol in de energietransitie te spelen.” Uitdagingen die ze daarbij het hoofd moeten bieden zijn onder meer een tekort aan personeel, verouderende infrastructuur en doelen voor de reductie van schadelijke uitstoot. Die uitdagingen worden steeds groter en Withthegrid denkt de markt daarbij van dienst te kunnen zijn, omdat bedrijven daardoor efficiënter zouden kunnen werken.

Extreem trots

Paul Mignot zegt daar namens het bedrijf het volgende over. “Een efficiënt aangestuurd netwerk is essentieel voor voor de energietransitie. Wij zien enorm veel potentie in het stroomlijnen van operationele processen en het verschaffen van inzichten om de energiegrid te verbeteren. Dat potentieel wordt onderstreept door onze projecten in Nederland en Europa .” Mignot zegt verder “extreem trots” te zijn op de investering en hulp door ROM Utrecht, Boundary Holding en de andere geldschieters.

Lees ook: Netbeheerders maken samen scenario’s voor investeringen

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.