Ingrid Thijssen Alliander Topvrouw van het jaar 2016

Ingrid Thijssen, lid van de Raad van Bestuur van Alliander, is Topvrouw van het jaar 2016. Zij ontving donderdagavond 29 september 2016 – tijdens een diner met ruim 200 gasten uit het Nederlandse bedrijfsleven, non-profit en overheid – de bijbehorende prijs uit handen van juryvoorzitter Pamela Boumeester. De andere kanshebbers waren Claudia Zuiderwijk-Jacobs, CEO van de Kamer van Koophandel, en Cathelijne Broers, Directievoorzitter van de Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam.

“De nominatie vond ik al een eer, nu ik gewonnen heb ben ik er trots op om gekozen te zijn als Topvrouw van het Jaar 2016”, aldus Thijssen. “Ik vind het belangrijk dat vrouwen in topfuncties zichtbaar worden en dat het de normaalste zaak van de wereld is. Deze verkiezing helpt daarbij.”

Verbinding en lef
Ingrid Thijssen wordt in het juryrapport geprezen vanwege haar lef en verbindende leiderschapsstijl waarmee zij een belangrijke rol vervult in een door mannen gedomineerde wereld. In een branche met een grote maatschappelijke relevantie waar vrouwelijk leiderschap onontbeerlijk is. “Zij heeft de jury ervan kunnen overtuigen dat zij als rolmodel een inspirerend voorbeeld kan zijn voor jonge vrouwen – en mannen – en dan niet alleen in haar eigen organisatie”, aldus juryvoorzitter Pamela Boumeester.

Meer diversiteit is beter
Een belangrijk criterium voor de verkiezing is in welke mate de finalisten zich hebben ingezet om de diversiteit in de eigen organisatie te bevorderen. Thijssen: “Bedrijven functioneren gewoon beter met voldoende diversiteit in de teams, dat blijkt keer op keer uit onderzoek. Ook ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken – zoals de omschakeling naar een duurzame energievoorziening – los je beter op als je de perspectieven van mannen én vrouwen in je teams hebt. En zeg nou eerlijk: het is toch ook veel leuker met jongens en meisjes samen?” Andere criteria waarop de jury lette waren onder andere de span of control, de zwaarte van de functie met de behaalde resultaten en de rol in innovatie in de organisatie.

Rolmodel
De verkiezing van de ‘Topvrouw van het Jaar’ vindt dit jaar al voor de twaalfde keer plaats. De Stichting Topvrouw van het Jaar wil met deze verkiezing vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te zijn en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen.

Voor de verkiezing Topvrouw van het Jaar waren tien topvrouwen genomineerd. Op basis van aangeleverde informatie waren Ingrid Thijssen, Claudia Zuiderwijk-Jacobs en Cathelijne Broers gekozen tot finalisten. Zij moesten de jury in een persoonlijke presentatie overtuigen waarom zij de titel Topvrouw van het Jaar 2016 het meest verdienden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Alliander N.V.