Arno Kristiaan winnaar Young Energy Award 2011 met zijn Localsens

Een ICT-format waarmee initiatiefnemers voor een lokale energiecorporatie een bedrijfseconomische analyse van een investeringsplan kunnen maken. Een idee van Arno Kristiaan in samenwerking met Metsens Energy Monitoring. Met de Localsens krijgt elk lokaal energie initiatief de mogelijkheid om zelfstandig en zonder subsidie een toekomst door te rekenen voor lokaal geproduceerde energie. Kristiaan, student bij Hanzehogeschool Groningen, ontving hiervoor op de tweede beursdag van vakbeurs Energie, de Young Energy Award 2011. Een prijs voor energiebesparende innovaties van studenten. Energie 2011 duurt nog tot donderdag 6 oktober.

Nuttig en actueel

De jury vindt de innovatie van Kristiaan nuttig en actueel: “De lokale energiebedrijven zijn enthousiast maar hebben hulp nodig. Deze dienst speelt daar op in. Dat hebben we niet eerder gezien. Het zou een objectief meetinstrument kunnen zijn wat echt inspeelt op de ontwikkelingen van nu. Het biedt particulieren, bedrijven maar ook ondernemingen die zich richten op duurzame centrale energievoorziening, de mogelijkheid om energievoorziening nauwkeurig te onderzoeken of op een juiste wijze te verrekenen. “

Meer informatie over de Localsens via localsens.nl.

De jury bestaat uit: Peter Alderliesten (juryvoorzitter) van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), Jos Bijman van Platform TVVL, Robin Koek van adviesbureau One2green en Agnes Agterberg van Agentschap NL.

Over de prijs

Ondernemende studenten – of die minder dan 2 jaar geleden zijn afgestudeerd – konden innovatieve producten en ideeën aandragen voor de Young Energy Award 2011. Met hun innovatieve oplossing moeten fossiele brandstoffen en daarmee energie worden bespaard. Daarbij moet het product of idee bijdragen aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Dit is de eerste keer dat de Young Energy Award wordt uitgereikt. Met deze prijs steunt de vakbeurs Energie 2011, ondernemende studenten die concrete ideeën hebben voor duurzame energie-innovaties.

De jury beoordeelde het idee op vier onderdelen:

– innovatief vermogen: is de vinding vernieuwend?

– duurzaam of besparend: draagt het idee bij aan een daling van CO2-uitstoot?

– klantfocus: staat de uiteindelijke klant of gebruiker centraal?

– rentabiliteitsverwachting: is de vinding zakelijk rendabel en kansrijk?

Over de beurs

Energie 2011 is van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het is een vakbeurs die wordt bezocht door energiemanagers, directies, ingenieurs, technisch managers, gemeenten, bouw- en vastgoedprofessionals en facilitymanagers. De beurs biedt alles op het gebied van slimme inkoop van energie, terugdringen van energieverbruik en energiebeheer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VNU Exhibitions Europe