Autodesk zet nieuw educatief materiaal online voor duurzaam ontwerp

  • Nieuwe content van Autodesk beschikbaar
  • Info over nulenergiebouw en duurzame materiaalkeuze al online, info over energie-efficiënt ontwerp volgt

Autodesk heeft nieuwe educatieve content beschikbaar gesteld op het gebied van duurzame bouw en constructie, verantwoorde materiaalkeuze en energie-efficiëntie. De softwareleverancier stelt het materiaal ter beschikking via zijn educatieve kanaal ‘Autodesk Sustainability Workshop’.

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft nieuwe educatieve content beschikbaar gesteld op het gebied van duurzame bouw en constructie, verantwoorde materiaalkeuze en energie-efficiëntie. De softwareleverancier stelt het materiaal ter beschikking via zijn educatieve kanaal ‘Autodesk Sustainability Workshop’.

Met de informatie, die gratis via de Autodesk Sustainability Workshop te downloaden dan wel te bekijken is, krijgt de bezoeker een goed beeld van de huidige duurzaamheidsinitiatieven en hun bijdrage aan de oplossing van de bestaande en toekomstige milieuproblematiek. Het initiatief is onderdeel van de Autodesk Education Community. Autodesk hoopt dan ook met name studenten en onderwijzers wegwijs te maken in de wereld van duurzaam ontwerp, door ze video’s, software tutorials en case studies op het gebied van design, werktuigbouwkunde en architectuur aan te bieden. De content is vooralsnog uitsluitend beschikbaar in het Engels.

Op dit moment staat al veel materiaal met betrekking tot nulenergiebouw en duurzame materiaalkeuze online. Het materiaal over energie-efficiënt ontwerp komt op 29 september beschikbaar. De site biedt praktische informatie over:

  • Duurzame bouw en constructie; behandelt ontwerpstrategieën waarmee de energievereisten van gebouwen gereduceerd kunnen worden. De bezoekers van de site krijgen informatie over het gebruik van convectie, conductie en straling bij het ontwerp van passieve luchtbehandelingssystemen, en vinden info over energiereductie en het ontwerp van nulenergiegebouwen.
  • Materiaalkeuze; gaat in op de milieu-impact van verschillende materialen en helpt ontwerpers bij hun keuze voor de beste, goedkoopste meest milieuvriendelijke combinatie.
  • Energie-efficiënt ontwerp; laat zien hoe bepaalde ontwerp- en engineerings-beslissingen kunnen bijdragen aan een gereduceerd energieverbruik, zowel op lokaal als op mondiaal niveau. De nieuwe content gaat onder andere in op mechanische wrijving, vloeistofstroming en warmteoverdracht, en laat zien hoe ontwerpers hun designs qua duurzaamheid kunnen optimaliseren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Autodesk B.V.