Imtech: 105 miljoen euro energiemanagementcontracten in Duitsland

Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft in Duitsland ter waarde van ruim 105 miljoen euro energiemanagementcontracten afgesloten met de industriële producenten Voith Paper, Andritz Hydro, SKF, Böhringer, Freudenberg en Winkelmann. Bij deze ondernemingen wordt de energie-efficiëntie aanzienlijk verbeterd waardoor substantiële energiebesparingen – van minimaal 20 tot maximaal 40 procent – gerealiseerd worden. Deze orders bevestigen de sterke positie van Imtech op de Europese energiemarkt.

René van der Bruggen, CEO Imtech: ‘Imtech is een toonaangevende speler op de Europese energiemarkt. Ons dienstenpakket richt zich zowel op energiebesparing als duurzame energieopwekking. Vorig jaar realiseerde Imtech in de Europese energiemarkt opbrengsten van ruim 1 miljard euro. Enige voorbeelden zijn: decentrale energiecentrales, warmtekrachtcentrales, het opwekken van energie uit afval of biomassa, thermische energie en energiezuinige kantoren (‘green offices’). Daarnaast is Imtech dé Europese specialist op het gebied van energy contracting. De nieuwe energy contracting orders van een groot aantal industriële producenten in Duitsland bewijzen dat de markt in onze toegevoegde waarde gelooft.’

Energy contracting: vele voordelen

Op basis van een energy contracting model neemt Imtech voor klanten (industriële klanten, commerciële dienstverleners, vastgoedbeheerders, ziekenhuizen etc.) voor een groot aantal jaren de complete verantwoordelijkheid over voor optimale levering, onderhoud en beheer van alle energievoorzieningen, inclusief beheer van de emissierechten. Daarnaast optimaliseert Imtech de energieperformance door integratie van het complete energieproces in alle operationele systemen en processen en eventuele aanpassing van de energie-infrastructuur. Dit leidt gedurende de looptijd van contracten niet alleen tot hoge energie-efficiëntie, maar ook tot een aanzienlijke emissiereductie en kostenbesparingen. Imtech houdt hierbij uiteraard rekening met de (energie)behoefte van de gebruikers en garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit van de energievoorzieningen.

Nieuwe industriële energiemanagement orders in Duitsland

Bij Voith Paper (leverancier voor de internationale papierindustrie) en Andritz Hydro (internationale producent van waterkrachtcentrales), beide gevestigd in Ravensburg, realiseert Imtech een gemeenschappelijke nieuwe energiecentrale. Gedurende een contractperiode van 15 jaar zorgt Imtech voor beide ondernemingen voor alle benodigde energie, verwarming, hitte en stoom in alle productieprocessen en gebouwen en productiefaciliteiten. Bundeling van de energiebehoefte van beide klanten maakt het mogelijk de beste energie-efficiënte oplossingen tot stand te brengen.

Farmaceut Böhringer realiseert in Hannover een Europees centrum voor onderzoek naar en ontwikkeling van dierlijke vaccins. Imtech is hier voor 15 jaar verantwoordelijk voor alle energieleveranties en levering van warmte, stoom, koeling, perslucht, water en elektrische energie voor alle onderzoeksfaciliteiten.

Bij SKF Sealing Solutions, dochteronderneming van SKF Group (grootste lagerfabrikant in de wereld) in Leverkusen, verzorgt Imtech een compleet geïntegreerde energieoplossing. Hierbij worden gedurende een periode van 10 jaar de energiekosten substantieel verlaagd, delen van de technische energie-infrastructuur vernieuwd en tegelijkertijd alle energievoorzieningen geconcentreerd rondom de strategische kernactiviteiten van SKF.

Voor de nieuwe fabriek van Freudenberg (internationale toeleverancier aan de auto-industrie) in Berlijn realiseert Imtech een hightech energiecentrale met bijpassende technische infrastructuur en energiemanagementoplossing voor een periode van 10 jaar.

Bij Winkelmann (eveneens een internationale toeleverancier aan de auto-industrie) in Ahlen, is Imtech al een aantal jaren succesvol actief op het gebied van energiemanagement. Hier heeft Imtech, na het overtreffen van de voorziene energiebesparingen in het lopende contract, een tweede energiemanagementcontract verworven met een looptijd van tien jaar met als doel de energie-efficiëntie verder te verbeteren.

Onlangs maakte Imtech nog bekend voor een bedrag van 400 miljoen euro het energiemanagement te verzorgen in 800 gebouwen van een grote logistieke dienstverlener in Duitsland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.