Ondernemers in Zuid-Nederland netwerken over duurzame logistiek

Zeventien logistieke ondernemers uit Brabant en Limburg gingen tijdens de eerste Lean and Green Bootcamp op 7 juni jongsleden met elkaar in gesprek over hoe zij 20% minder CO2 kunnen uitstoten én tegelijkertijd hun winstgevendheid kunnen verhogen. Deze eerste Lean and Green Bootcamp was een initiatief van Van Kessel Olie in samenwerking met het Programma Duurzame Logistiek. Andere koplopers Duurzame Logistiek, zoals Dalhuisen Olie en Wim Bosman Groep, zullen dit jaar ook Lean and Green Bootcamps initiëren.

Lean and Green is een initiatief van het programma Duurzame Logistiek en begeleidt bedrijven om 20% minder CO2 uit te stoten in 5 jaar tijd. Initiatieven zoals de Lean and Green Bootcamp brengen dat doel dichterbij. Bijzonder aan de Bootcamp is dat voor de eerste keer een leverancier en een aantal logistieke spelers zich verenigd hebben om gezamenlijk de mogelijkheden voor duurzame logistiek te bespreken. De deelnemers gingen met elkaar in gesprek om zoveel mogelijk kennis op te doen, ervaringen te delen en ideeën uit te wisselen, zodat iedereen zelf kan invullen hoe en wat duurzame logistiek voor zijn bedrijfsvoering kan betekenen.

Joan van Kessel, directeur van Van Kessel Olie, een toonaangevende olieleverancier aan transportbedrijven in Zuid-Nederland, licht toe waarom zijn bedrijf initiatief nam voor het eerste Lean and Green Bootcamp:“Wij wilden, als kwaliteitsgerichte olieleverancier én als eigen vervoerder, graag zelf aan de slag met duurzaamheid en kostenbesparing. Alleen, hoe begin je daar aan? Wij realiseerden ons, dat velen van onze klanten ook met dezelfde vragen worstelden. Daarom hebben wij contact gezocht met het programma Duurzame Logistiek om ons en onze klanten hier samen in te begeleiden.”

Tijdens deze sessie werd stilgestaan bij thema’s zoals “hoe meet je de CO2-uitstoot per kg vervoerde lading”, “welke maatregelen kan ik inzetten om brandstofbesparing en CO2-reductie te realiseren” en “hoe moet ik mijn organisatie inrichten om structureel duurzamer te werken”. De uiteindelijke doelstelling van de deelnemers is om op 10 november a.s. een Lean and Green Award te behalen als officiële erkenning dat zij op weg zijn naar 20% CO2 reductie binnen 5 jaar.

Voor meer informatie over het programma Duurzame Logistiek: www.beleanbegreen.nl

Voor meer informatie over Van Kessel Olie: www.vankesselolie.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connekt