TNO en SINTEF versterken samenwerking

Delft – De vooraanstaande onderzoeksorganisaties TNO (Nederland) en SINTEF (Noorwegen) hebben een intentieverklaring ondertekend voor het ontwikkelen en op de markt brengen van hun gezamenlijke diensten op een aantal technologische vakgebieden.

De verklaring is ondertekend door mevrouw Tini Colijn, lid van de TNO Raad van Bestuur en mevrouw Unni M. Steinsmo, directeur en CEO van SINTEF.

Beide organisaties behoren tot de grootste onderzoeksorganisaties in Europa en hebben ruime ervaring in en een goede reputatie op het gebied van samenwerking in onderzoek op verschillende technologische vakgebieden. Door ondertekening van deze intentieverklaring benadrukken beide partijen dat ze streven naar een versterking en intensivering van hun samenwerking.

De specifieke samenwerkingsgebieden zijn Olie en Gas, Energie en Materialen en Bouw en Infrastructuur.

Over SINTEF

De SINTEF-groep is de grootste onafhankelijke onderzoeksorganisatie in Scandinavië. SINTEF genereert nieuwe kennis en oplossingen voor klanten en samenleving op het gebied van technologie, natuurwetenschappen, gezondheidszorg en sociale wetenschappen. SINTEF heeft ongeveer 2.000 deskundigen in dienst en behaalde in 2007 een omzet van 300 miljoen euro. SINTEF stelt zich ten doel bij te dragen aan het creëren van welvaart en aan een gezonde en duurzame ontwikkeling van de samenleving.

SINTEF is actief op zeven kerngebieden: SINTEF Medisch Onderzoek, SINTEF Technologie en Samenleving, SINTEF ICT, SINTEF Materialen en Chemie, SINTEF Bouw en Infrastructuur, SINTEF Waterbouw, SINTEF Olie en Energie.

Over TNO

De Nederlandse organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO is een vooraanstaand, onafhankelijk kennisinstituut dat met deskundigheid en onderzoek een grote bijdrage levert aan de concurrentiepositie van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van leven als zodanig. Veelzijdigheid en het vermogen deze kennis te integreren maken TNO uniek. TNO heeft ongeveer 4.300 deskundigen in dienst. In 2007 had TNO een geconsolideerde omzet van 579 miljoen euro.

TNO houdt zich bezig met vijf kerngebieden: TNO Kwaliteit van Leven, TNO Defensie en Veiligheid, TNO Industrie en Techniek, TNO Bouw en Ondergrond, TNO Informatie- en Communicatietechnologie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TNO