Boskalis verwerft groot project in India

Papendrecht – Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij een omvangrijke energiegerelateerde opdracht heeft verworven in India. De opdracht, die zal worden uitgevoerd voor de Zwitserse Allseas Group S.A., betreft de aanleg van een geul voor pijpleidingen naar een offshore gasveld in de Golf van Bengalen. Dit gasveld wordt door energiemaatschappij Reliance Energy ontwikkeld voor gastoevoer naar een terminal aan land bij de stad Kakinada. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met baggerbedrijf Dredging International nv en heeft een contractwaarde van € 125 miljoen. Het aandeel van Boskalis hierin bedraagt 50%. Het werk vangt aan in september 2007 en wordt opgeleverd in juni 2008.

De opdracht behelst een 18 meter brede sleuf met een lengte van circa 21 kilometer, waarin negen pijpleidingen worden aangelegd die het offshore gasveld via de Godavari rivier verbinden met het vasteland. De activiteiten van Boskalis in het project omvatten het baggeren van de sleuf in de zee- en rivierbodem en het afdekken van de pijpleiding met zand en stenen. Voor deze opdracht zullen een grote cutterzuiger en drie sleephopperzuigers worden ingezet.

Dit project in India past in de reeks van grootschalige energiegedreven projecten op de wereldmarkt voor maritieme infrastructuur. De markt wordt gedreven door langetermijnfactoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief haar aandeel in partnerships) ruim 7.000 medewerkers in dienst.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke Boskalis Westminster nv