Cegelec verwerft order Erasmuslijn van EUR 12 mln

Cegelec verwerft order van ruim 12 mln voor de Erasmuslijn renovatie

Moerdijk – Cegelec (Wereldwijde technische dienstverlener) meldt dat het een grote order heeft ontvangen voor de renovatie van de gelijkrichterstations van de Erasmuslijn van de RET ter waarde van ruim 12 miljoen euro.

Met deze opdracht verstevigt Cegelec zijn positie voor nieuwbouw en renovatieprojecten in de transportsector. Naast het Nederlandse RandstadRail project heeft Cegelec diverse transport opdrachten in uitvoering (zie www.transport.cegelec.com ).

In de jaren ’60 werd in Rotterdam een begin gemaakt met de aanleg van het metronet. Als eerste traject werd de “Noord-Zuid-lijn” gebouwd (nu een deel van de Erasmuslijn). Het oudste gedeelte van het net is inmiddels bijna veertig jaar oud. De elektrische installaties waarmee de treinen worden gevoed hebben dan ook de grens van hun technische levensduur bereikt.

Voor dit project renoveert Cegelec de gelijkrichterstations van de Erasmuslijn in het trajectgedeelte tussen de passagiersstations Centraal Station en Tussenwater, alsmede verzorgt Cegelec de uitbreiding van de tractievoeding tot aan het verbindingspunt met RandstadRail ter hoogte van Kleiweg.

Via het Statenwegtracé wordt de Erasmuslijn uiteindelijk verbonden met RandstadRail. De uitbreiding van de elektrische infrastructuur is tevens onderdeel van de opdracht. De uitbreiding van de elektrische installatie van de gelijkrichterstations Conradstraat en St. Franciscusdriehoek, de eigen-bedrijf installaties voor de voeding van de metrostations Centraal Station en Blijdorp, en een noodstroomvoorziening ter hoogte van Sint Fransiscusdriehoek zullen door Cegelec verzorgd worden.

In de leveringsomvang van Cegelec zijn ook de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen opgenomen.

Voor het realiseren van dit project zal Cegelec de technische expertise van het “Competance Transportation Center” in Lyon en de ruime ervaring van Cegelec NL combineren zoals ook in het RandstadRail project is gedaan.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Cegelec (The Netherlands)