40 mln voor technologie offshoreschip Audacia

Gouda – Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft in opdracht van eigenaar Allseas en in gedeeltelijke samenwerking met Wärtsilä en GTI de opdracht ontvangen voor de automatisering en technische inrichting aan boord van het nieuwe offshoreschip ‘Audacia’. Aan boord bevindt zich een geavanceerde pijpenleginstallatie voor het leggen van diepzee pijpleidingen voor exploitatie van olie en gas. Het Imtech-deel van deze opdracht vertegenwoordigt een waarde van in totaal 40 miljoen euro.

Als gevolg van de toenemende internationale vraag naar energie worden steeds meer schepen ingezet voor exploitatie van olie en gas in diepe wateren. Eigenaar Allseas heeft een bulkcarrier ‘Geeview’ gekocht die wordt omgebouwd tot de ‘Audacia’, een geavanceerd offshoreschip met een lengte van 225 meterdat in staat is op de oceaanbodem pijpleidingen voor olie en gas te leggen. Imtech Marine & Offshore verzorgt een groot deel van de automatisering en technische inrichting aan boord van dit schip. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij de Keppel Verolme scheepswerf in Rozenburg en zullen begin 2007 zijn afgerond.

Imtech is samen met Wärtsilä verantwoordelijk voor alle geïntegreerde automatisering- en navigatieoplossingen, waaronder de geïntegreerde brug, de volledige energieopwekking, alsmede de geavanceerde elektrische aandrijving en voortstuwing. Tevens wordt een dynamisch positioneringsysteem aangelegd waarmee het mogelijk is om onder elke weersomstandigheid op zee nauwkeurig te manoeuvreren.

Imtech is eveneens verantwoordelijk voor de volledige laagspanning aan boord van de Audacia, waaronder alle energiedistributiesystemen, panelen en de verbindingen naar de elektrische aandrijving.

Samen met GTI verzorgt Imtech ook de engineering en installatie van de complete elektrische infrastructuur.

De opdracht versterkt de positie van Imtech in de internationale offshoremarkt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Imtech N.V.