Volvo FH 4x2 Electric trekker (bron: BAS Truck Center)
CO2

Laarakkers Groep verkleint CO2-footprint met Volvo Electric

Volvo FH 4x2 Electric trekker (bron: BAS Truck Center)

De Laarakkers Groep uit Boxmeer maakt werk van de CO2-reductie. Het bedrijf heeft deze zomer een Volvo FH 4×2 Electric trekker aan haar wagenpark toegevoegd. Deze truck zal worden ingezet voor het kippertransport van zand en grind voor de betonindustrie in Oost-Brabant/Noord Limburg.

Laarakkers is een toonaangevend aannemer van sloopwerken. Het bedrijf werkt al jaren aan een schonere wereld. Zo heeft het bedrijf onder andere een eigen recyclingtak voor puin, hout, tuin-, sloop- en bouwafval en metalen zoals ijzer, aluminium en koper. Laarakkers verwerkt steenpuin tot gebroken puin, menggranulaat of betongranulaat. Het betongranulaat wordt vervolgens ook weer als grindvervanger gebruikt in nieuwe beton, waarmee de markt bespaart op primaire grondstoffen.

Duurzaamheidsvisie

Het bedrijf is op meerdere gebieden bezig met het verkleinen van de CO2-footprint, waar de Volvo Electric een significante bijdrage aan gaat leveren. De toevoeging van een Volvo Electric sluit dus perfect aan bij de duurzaamheidsvisie van Laarakkers: ‘We willen laten zien dat het ook anders kan dan de inzet van traditionele (diesel)trucks. Het is anders en nieuw en dat zal wennen zijn, maar uiteindelijk is dit wel de toekomst,’ aldus Marcel Laarakkers, samen met zijn broer Wiljan eigenaar van het bedrijf.

De Volvo FH 4×2 Electric kan volgens de fabrikant 44 ton aan, heeft maximaal 480 kW aan vermogen en heeft afhankelijk van de accuconfiguratie een actieradius van 300 km.

Lees ook:

Nieuwe truck voor Pauw Dodewaard

Acht Scania R500 trekkers voor Martens en Van Oord 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie