Cruquiusbrug N201

Aannemerscombinatie gaat Cruquiusbrug verduurzamen

Foto: Still video provincie Noord-Holland

De aannemerscombinatie Van Hattum en Blankevoort / Hollandia Infra gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland de Cruquiusbrug over de N201 bij Heemstede vernieuwen. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd.

De Cruquiusbrug wordt in 2022 en 2023 vernieuwd. De oostelijke brug richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De provincie Noord-Holland en andere betrokken overheden verbeteren met onder meer dit project de doorstroming van het wegverkeer op de N201.

De twee bedrijven geven aan dat de provincie ze uitgedaagd heeft op het gebied van duurzaamheid. “In bouwteamverband gaan we samen met de provincie Noord-Holland het ontwerp van de Cruquiusbrug uitwerken, waarbij wij onze kennis inbrengen en samen onze duurzaamheidsambities verwezenlijken.” De komende tijd wordt naast het ontwerp ook de planning en realisatie uitgewerkt. Naar verwachting starten de aannemers begin 2022 met de werkzaamheden.

Energieneutraal en zelfvoorzienend

Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid van de provincie: “Ik ben er trots op dat we steeds duurzamer gaan bouwen. De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject en is een voorbeeld van hoe we in de toekomst bruggen gaan bouwen.” Het moet een energieneutrale en zo veel mogelijk zelfvoorzienende brug worden die evenveel energie opwekt als verbruikt. Ook wordt de nieuwe brug gebouwd met gestandaardiseerde brugonderdelen die makkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden of vervangen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Aannemerscombinatie gaat Cruquiusbrug verduurzamen | Infrasite
Cruquiusbrug N201

Aannemerscombinatie gaat Cruquiusbrug verduurzamen

Foto: Still video provincie Noord-Holland

De aannemerscombinatie Van Hattum en Blankevoort / Hollandia Infra gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland de Cruquiusbrug over de N201 bij Heemstede vernieuwen. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd.

De Cruquiusbrug wordt in 2022 en 2023 vernieuwd. De oostelijke brug richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De provincie Noord-Holland en andere betrokken overheden verbeteren met onder meer dit project de doorstroming van het wegverkeer op de N201.

De twee bedrijven geven aan dat de provincie ze uitgedaagd heeft op het gebied van duurzaamheid. “In bouwteamverband gaan we samen met de provincie Noord-Holland het ontwerp van de Cruquiusbrug uitwerken, waarbij wij onze kennis inbrengen en samen onze duurzaamheidsambities verwezenlijken.” De komende tijd wordt naast het ontwerp ook de planning en realisatie uitgewerkt. Naar verwachting starten de aannemers begin 2022 met de werkzaamheden.

Energieneutraal en zelfvoorzienend

Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid van de provincie: “Ik ben er trots op dat we steeds duurzamer gaan bouwen. De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject en is een voorbeeld van hoe we in de toekomst bruggen gaan bouwen.” Het moet een energieneutrale en zo veel mogelijk zelfvoorzienende brug worden die evenveel energie opwekt als verbruikt. Ook wordt de nieuwe brug gebouwd met gestandaardiseerde brugonderdelen die makkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden of vervangen.

Auteur: Vincent Krabbendam