Agmi behaalt Cradle to Cradle-certificaat voor VICA portaal

Het aluminium VICA portaal van Agmi draagt vanaf 26 maart 2014 het Cradle to Cradle-certificaat. Dat betekent dat het portaal zo is ontworpen dat alle afzonderlijke materialen volledig kunnen worden hergebruikt. Search Consultancy begeleidde Agmi in het certificeringstraject.

De Cradle to Cradle-productcertificering helpt ondernemers om hun producten intelligenter te ontwerpen. Met als doel een verbeterde productkwaliteit, het reduceren van milieu- en veiligheidskosten in de productketen en een goede aansluiting van de producten binnen de circulaire economie. Guy Zwart, CEO van Agmi: ‘Deze certificering is een bekroning op jarenlange inspanning voor duurzame en innovatieve productontwikkeling. People, planet en profit zijn onderdeel van de weg die wij bewandelen om op een goede, leuke en winstgevende manier zaken te doen.’

Logische volgende stap

Search Consultancy is als een van de eerste bureaus ter wereld gecertificeerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat, zodat zij werken aan het verbeteren van hun producten en processen. Het consultancybureau ondersteunde Agmi in het analyseren en evalueren van het VICA portaal. Daarnaast werd onderzocht op welke wijze het productieproces voldoet aan de criteria van Cradle to Cradle. Udo Waltman, bedrijfsdirecteur van Search Consultancy, vertelt: ‘We hebben Agmi eerder begeleid in het behalen van niveau vijf op de COâ‚‚-Prestatieladder en in het opstellen van een levenscyclusanalyse voor het VICA portaal. Deze verduurzamingstrajecten hebben een goede basis gelegd; de Cradle to Cradle-certificering is een logische volgende stap.’

Het VICA portaal

VICA staat voor Veelzijdige Innovatieve Constructies van Aluminium. Deze verkeerskundige draagconstructies worden over rijks-, provinciale-, en gemeentelijke wegen geplaatst om de blauwe bewegwijzeringsborden aan te bevestigen. Het VICA portaal heeft een flexibele maatvoering en past daarom altijd. Omdat het portaal van aluminium is gemaakt, zorgt het oxidatieproces voor een natuurlijke bescherming. Lakken of coaten is niet nodig, wat goed is voor het milieu. Een andere voordeel van aluminium is het lichte gewicht, waardoor de portalen gemakkelijk getransporteerd en snel geplaatst kunnen worden. Bij het productieproces wordt bovendien voortdurend geïnvesteerd in milieubesparende maatregelen. Het VICA portaal is volledig recyclebaar en dit wordt met het Cradle to Cradle Basic-certificaat benadrukt.

Officiële overhandiging

Agmi ontving het certificaat tijdens de Intertraffic beurs in de RAI in Amsterdam uit handen van Roy Vercoulen, Vice President en Head of European Operations van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Deze onafhankelijke non-profit organisatie overziet de standaard voor productcertificering wereldwijd, beoordeelt het werk van de geaccrediteerde assessoren en kent de certificaten toe aan producten die voldoen aan de criteria voor een van de certificeringsniveaus.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Agmi Group