Dachser en VSO De Ziep helpen scholen in Roemenië

Logistiek dienstverlener Dachser Netherlands en De Ziep, een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) in Didam, zetten zich samen in voor het speciaal onderwijs in Roemenië. VSO De Ziep doneert gebruikte schoolmeubelen aan scholen voor blinden, doven en verstandelijk en meervoudig gehandicapten in de Roemeense stad Pascani en de omgeving. Dachser sponsort en verzorgt het transport van deze donaties naar Roemenië.

In september nam VSO De Ziep een nieuw schoolgebouw met nieuw meubilair in gebruik. Alle tafels, stoelen, kasten en materialen uit de lokalen van het oude pand gaan naar scholen voor speciaal onderwijs in Roemenië. De contacten met deze scholen komen voort uit het Europese project Vetwhic, dat zich inzet voor de training van docenten die werken op scholen voor speciaal onderwijs. Henk Oostendorp, oud directeur van VSO De Ziep, was in het kader van dit project deze zomer in Pascani en heeft hier diverse scholen voor speciaal onderwijs bezocht. Voor hem was het direct duidelijk dat de schoolmeubelen uit het oude schoolgebouw in Didam nog een tweede kans moesten krijgen in Roemenië.

MVO-gedachte

De actie past binnen de MVO-gedachte van Dachser, één van de drie finalisten bij de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012 met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als thema. Op zowel nationaal als internationaal niveau wordt het MVO-gedachtegoed vertaald naar de ondersteuning van verschillende goede doelenprojecten. Zo heeft Dachser samen met Terre des Hommes een meerjarig scholingsproject opgezet in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Hoofddoel van dat project is om onderwijs en training mogelijk te maken voor kinderen in de deelstaat.

“Hoewel Dachser een groot internationaal concern is, zijn we van oudsher een familiebedrijf en hebben we oog voor de lokale gemeenschap,” zegt Aat van der Meer, directeur van Dachser Netherlands. “We zijn ons daarom bewust van onze sociale verantwoordelijkheden en zetten onze expertise graag in voor projecten waarmee we onze medemens van dienst kunnen zijn.”

Over Dachser

Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor ‘Intelligent Logistics’: innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het wereldwijde Dachser-netwerk omvat 310 eigen vestigingen aangevuld met 137 Air & Sea Logistics-locaties. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 19.250 medewerkers werkzaam. In 2010 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,8 miljard euro. Wereldwijd werden 46,2 miljoen verzendingen met een totaal gewicht van 35,5 miljoen ton verwerkt. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen. In Nederland telt Dachser ongeveer 325 medewerkers. Dachser is finalist bij de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012. Meer informatie http://www.dachser.nl/.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DACHSER Netherlands B.V.