Grontmij wint De Vernufteling Publieksprijs

Een week na het winnen van de Cobouw Award voor beste Ingenieursbureau, is Grontmij opnieuw in de prijzen gevallen. Met het project Wuhan New Energy Institute won Grontmij de Vernufteling Publieksprijs, die werd uitgereikt op 3 november 2011 tijdens de Dag van de Ingenieur.

De Dag van de Ingenieur was zeer succesvol voor Grontmij. Het innovatieve Grontmij ontwerp voor het meest duurzame kantoor ter wereld eindigde niet alleen op de eerste plaats bij de Vernufteling Publieksverkiezing, maar ook in de top drie van de vakjury. Bovendien behoorde Elsbeth van der Linde, Hoofd afdeling Rail van Grontmij tot de drie finalisten bij de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar.

Victor Pastoor, teamleider technisch specialisten en intensief betrokken bij het winnende project:”Ik ben ontzettend blij en trots voor de waardering voor ons werk. Deze publieksprijs is de kroon op een fantastisch project. Een project dat laat zien dat multidisciplinaire integratie en duurzame innovatie de basis vormt om de natuurlijke krachten uit de omgeving voor het gebouw te laten werken. De goede en intensieve samenwerking van Grontmij met Soeters Van Eldonk architecten, en niet in de laatste plaats met onze partners en onze opdrachtgever in China, leidt tot een bijzonder vernuftig ontwerp. Ik denk dat het Wuhan New Energy Institute een onuitputtelijke inspiratiebron kan zijn voor nieuwe energieneutrale vastgoedontwikkelingen.”

Op de jaarlijkse Dag van de Ingenieur staan ingenieurs en ingenieursbureaus in de spotlights en worden twee vakprijzen uitgereikt. Beide prijzen zijn bedoeld om de maatschappelijke meerwaarde van ingenieurs en hun werk breed onder de aandacht te brengen. Het initiatief voor de prijzen komt van ingenieursvereniging KIVI NIRIA, branche-organisatie NLingenieurs en de uitgevers van De Ingenieur en Technisch Weekblad.

Grontmij is het op twee na grootste advies- en ingenieursbureau in Europa met circa 10.000 professionals en 300 kantoren verspreid in de regio en nog eens 50 elders in de wereld. Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf en de waarde propositie voor onze klanten, die wij leveren via vier business lines: Planning & Design, Transportation & Mobility, Water & Energy, Monitoring & Testing

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij Nederland B.V.