Grontmij levert geo-informatie en GIS-diensten aan Rijkswaterstaat

Foto: Ivo Ketelaar

Vorige week ondertekende de combinatie advies- en ingenieursbureau Grontmij en Kragten samen met de andere geselecteerde partijen twee raamcontracten met Rijkswaterstaat: één voor levering van generieke geo-informatie en één voor GIS-dienstverlening. De contracten gelden voor minimaal drie jaar en hebben een optie om twee keer zes maanden verlengd te worden.

Rijkswaterstaat is sterk afhankelijk van betrouwbare informatievoorziening. Rijkswaterstaat heeft geo-informatie nodig voor de uitvoering van haar kerntaken: bescherming tegen overstromingen, voldoende en schoon drinkwater, en vlot en veilig verkeer over weg en water. Grontmij en Kragten bundelen kennis op het gebied van geo-informatie, van het inwinnen tot en met de ontsluiting via geografische informatiesystemen (GIS), in hun aanpak.

Peter Vermey, hoofd afdeling Assetmanagement & Monitoring bij Grontmij: “Ik ben trots dat Grontmij Rijkswaterstaat de komende jaren wederom voorziet van geo-informatie en op deze manier een bijdrage levert aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Ik ben ook blij dat we de plezierige samenwerking met onze partner Kragten van de afgelopen tien jaar voor Rijkswaterstaat kunnen voortzetten.”

Sander Melieste, hoofd afdeling GIS & ICT bij Grontmij: “Al jarenlang specialiseert Grontmij zich in GIS-systemen. Dit contract is voor ons een bevestiging dat we daarin de juiste keuzes maken. Het is prachtig om op deze manier voor Rijkswaterstaat met GIS te mogen werken.”

Grontmij en Kragten staan paraat voor de eerste opdracht ‘Afroep GIS-dienstverlening’, die onder deze contracten valt en gelijktijdig wordt getekend. Rijkswaterstaat kan per direct gebruik maken van de kennis, kunde en capaciteit op het gebied van GIS-werkzaamheden van de combinatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Sweco Nederland