GVU-bus podium voor Yo! Opera Festival

Utrecht – In het weekend van 15 en 16 oktober 2005 worden op een aantal GVU-buslijnen voorstellingen gegeven in het kader van het Yo! Opera Festival. Het zijn opera’s en muziekinstallaties, die speciaal voor deze buslijnen zijn gemaakt in opdracht van het Yo Opera Festival.

“Het is een droom die werkelijkheid wordt” zegt Anthony Heidweiller, de enthousiaste artistiek leider van het Yo! Opera Festival. “Ik wilde voor dit festival zo graag voorstellingen in de bussen. Die bussen, die door de stad rijden ieder met een eigen bestemming, fascineren mij. En de bus is voor iedereen toegankelijk, dus een ideaal podium. Ik was dan ook heel blij dat GVU aan deze voorstellingen mee wilde werken”.

GVU viert dit jaar haar 100 jarig bestaan en vindt deze voorstellingen een fantastisch aanbod aan haar klanten en aan de stad. De voorbereidingen hebben vrij veel van de organisatie gevraagd, maar het is de moeite waard om aan zulke bijzondere voorstellingen mee te werken. En het is inspirerend om samen te werken met mensen uit een heel andere ‘bedrijfstak’.

Op zaterdag 15 oktober 2005 om 13.00 uur is op het Stadsbusstation een GVU meezingconcert: een duet tussen passagiers en het GVU koor. Jos Zandvliet heeft speciaal voor deze gelegenheid muziek en teksten geschreven over het busleven. Een aantal medewerkers van GVU laat deze nummers samen met diverse koorleden zullen zij deze luidkeels laten horen. Het publiek is van harte uitgenodigd mee te zingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GVU